Categorie | Senioren

Sallandia overwint zichzelf en IJsselstreek

Bron: Deventervoetbal.nl

In een aantrekkelijke derby bleef IJsselstreek gisteren een half uur op de been, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het Sallandia van Johan van Ommen. ‘Vandaag gold alleen maar de winst om bij te kunnen blijven in de top.’

IJsselstreek opende de score bij Sallandia in een beginfase waarin de gasten ook het overwicht hadden. Er ontpopte zich in een leuke pot voetbal, waarin IJsselstreek ook meer het overwicht had. Echter na twaalf minuten spelen sloeg Patrick Maneschijn toe en na de gelijkmaker was de thuisploeg de betere en kreeg het ook een paar goede kansen. Doordat die niet werden verzilverd, kreeg de ploeg van Harleman weer de voorsprong van 1-2.

Aandringen
De zwartgelen zaten niet bij de pakken neer en bleven aandringen op de IJsselstreek defensie. Dat resulteerde na 25 minuten spelen in de gelijkmaker van topschutter Rick Wolvenne. De thuisploeg hield de voet op het gas en zeven minuten later was het Burak Kazci die de thuisploeg voor het eerst op een voorsprong zette. Een stand die tot en met de rust op het bord bleef staan.

Na de thee probeerde IJsselstreek weer aan te vallen, maar was het niet bij machte om het goed spelende Sallandia in de hoek te drijven. De thuisploeg anticipeerde met goed voetbal en het duurde dan ook niet lang of het werd 4-2 door wederom Wolvenne. Op eigen terrein bleef Sallandia de bovenliggende partij, echter vergat het één van de vele kansen te benutten.

Hoop
Dit mede dankzij het uitstekende keeperswerk van IJsselstreek sluitpost Bjorn Janssen, die zijn ploeg weer wat hoop gaf. Echter uit een vlot lopende aanval scoorde Patrick Maneschijn de 5-2 en daarmee was IJsselstreek definitief knock-out. Op een goede kans voor Fabian Kruize na, kon Sallandia de draad weer goed oppakken om de gewonnen wedstrijd goed uit te spelen.

Daarmee werd trainer Van Ommen zeer tevreden gesteld. ’Ik heb mijn ploeg duidelijk gemaakt dat we moeten winnen, omdat we qua voetbal misschien wel één van de betere ploegen zijn.’ Dik tevreden was de Sallandia coach dus. ‘Ja tuurlijk, dikwijls zijn we onze eigen tegenstander, dat moet er nog uit, en het resultaat van vandaag helpt daarbij goed.’

4H: Sallandia – IJsselstreek 5-2 (3-2)
Doelpunten Sallandia: Patrick Maneschijn (2), Rick Wolvenne , Ugur Guclu, Burak Kazci


Comments are closed.