Categorie | Senioren

Sallandia nestelt zich met winst in kopgroep

In een mooi en spannend competitieduel heeft Sallandia zich vanmiddag genesteld in de kopgroep van de vijfde klasse G door een verdiende uitoverwinning tegen Apeldoornse Boys (2-3). Na een gelijke stand bij de rust, kwam Sallandia in het tweede bedrijf al snel op voorsprong. De definitieve beslissing viel echter pas een kwartier voor het einde van de voet van Rick Wolvenne.

Na vijf minuten had het al 0-1 moeten staan door Wolvenne, maar zoals zo vaak werd het na een kleine tien minuten 1-0 voor de tegenstander. Daarna bleef het een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen en tien minuten voor de pauze kreeg Wolvenne opnieuw een honderd procent kans. Kort voor de pauze was het dan eindelijk raak voor de Deventenaren. Mitchell Kiffen kopte de bal goed binnen: 1-1 bij de rust.

Sallandia begon heel goed aan de tweede helft en maakte via Kiffen al twee minuten na de hervatting de 1-2 en bleef daarna ook de bovenliggende partij met goed voetbal en kansen op meer doelpunten. Halverwege de tweede helft werd het uit het niets 2-2 door een fout in de achterhoede van Sallandia. Desondanks kon Sallandia rustig door blijven voetballen en daardoor kwam een kwartier voor het einde de 2-3 door Rick Wolvenne op het bord te staan!

De wedstrijd golfde in het vervolg op en neer met twee grote kansen voor Sallandia en ook nog een mogelijkheid voor Apeldoornse Boys. Uiteindelijk gingen de punten echter mee naar Deventer.

5G: Apeldoornse Boys – Sallandia 2-3 (1-1)
Doelpunten Sallandia: Mitchell Kiffen (2), Rick Wolvenne


Comments are closed.