Categorie | Senioren

Sallandia naar de volgende ronde in de beker

Omdat Sallandia aankomend weekend zijn 85-jarig bestaan viert, is met Klarenbeek afgesproken om gisteravond de bekerwedstrijd te spelen. Klarenbeek is een middenmoter uit de 4e klasse G en dit was voor Sallandia een mooie testcase om te zien of het de lijn na de overwinning tegen Orderbos kon doortrekken. Albert Broekhuis kon beschikken over een volledig fitte selectie, alleen Dirk-Jan Uenk was afwezig en zijn plaats werd ingenomen door Harold Broekhoff. Voor het begin van de wedstrijd werd Harold Broekhoff gehuldigd voor meer dan 300 beker- & competitewedstrijden in het 1e van Sallandia.


Na dat o.l.v. scheidsrechter de heer Philippo, de eerste helft was begonnen, waren het de bezoekers die het initiatief namen. Het beeld van de 1e helft was dat Klarenbeek veel meer balbezit had en doordat ze iedere keer een van hun centrale verdedigers doorschoven de thuisploeg onder druk werd gezet. Doordat bij de gastheren de organisatie op het middenveld niet goed stond en aantal spelers zoekende was, kon de thuisploeg maar moeilijk onder de druk uitkomen. Dit kwam mede doordat op het middenveld te veel duels worden verloren. Ondanks het grote veldoverwicht van Klarenbeek, leverde dit geen echte kansen voor hun op en omdat de thuisploeg ook geen kansen wist te creëren was de ruststand 0-0.

Door Sallendia-trainer Albert Broekhuis werd in de rust 2 wissels doorgevoerd, om zo te proberen meer grip op het middenveld te krijgen en ook kansen af te dwingen. Nadat de 2e helft was begonnen, bleek al snel dat deze 2 wissels gunstig uitpakten. De thuisploeg begon feller te verdedigen en nu werden de duels op het middenveld wel gewonnen. De bezoekers uit Klarenbeek bleven spelen zoals in de 1e helft en schoven een van hun centrale verdedigers door wanneer dat mogelijk was en hierdoor ontstond een open wedstrijd met 2 ploegen die beiden voor de winst wilden gaan. Het was de thuisploeg die als eerste wist te scoren in de 52e minuut, doordat 2 lucht duels op het middenveld werd gewonnen, kwam Harold Broekhoff in balbezit en met zijn pass werd Mitchel Kiffen vrijgespeeld. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en met een schitterend schot in de verre hoek liet Mitchel de 1-0 aantekenen. Deze goal was het startsein voor enerverend kwartiertje, waarin van alles gebeurde. De bezoekers kwamen in de 56e minuut al weer op gelijke hoogte, doordat op hun vrije trap niet attent werd gereageerd door de Sallandia-verdediging en hun spits bij de 1e paal de 1-1 kon binnentikken. Na goed uur spelen kwamen de gasten zelf op 1-2, na alweer zwak ingrijpen van de gastheren. Na deze tegentreffer voerde Albert Broekhuis zijn laatste wissel door en bracht Yusuf Sawary in het veld voor Leroy Rietman en dit bleek een gouden wissel, want Yusuf wist met eerste balcontact de 2-2 te scoren in de 67e minuut, doordat hij bij de 2e paal over het hoofd werd gezien door de verdedigers van Klarenbeek. Een minuut laten werd de mooiste goal van de avond gescoord. Nadat een voorzet via de lat na de zijkant van het veld verdween, besloot Lorenzo Bink vanuit een onmogelijk hoek een poging te wagen en zijn schot verdween op een alla Van Basten (EK 88) in het doel en dit was de 3-2 voor de thuisploeg. De bezoekers uit Klarenbeek wilden zich niet neerleggen bij de nederlaag, want er was immers nog ruim 20 minuten te spelen, en zij zochten ook de weer de aanval. Sallandia bleef fel verdedigen en zij kwamen er met snelle uitvallen uit. Doordat de duels in de 2e helft fel werden uitgevochten door beide teams (in een sportieve wedstrijd van beide teams) moest de scheidsrechter de heer Philippo een aantal keren stevig optreden en hij gaf 5 gele kaarten (allen terecht), 3 voor de thuisploeg en 2 voor de bezoekers. In de laatste 20 minuten werd er niet meer gescoord en door deze 3-2 overwinning gaat Sallandia naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

De volgende wedstrijd voor Sallandia is op 31 oktober(om 14.00 uur) thuis tegen Victoria Boys uit Apeldoorn. Voor deze wedstrijd spelen de meisjes C-junioren van Sallandia en Victoria Boys een voorwedstrijd (aanvang 12.15 uur)


Leave a Reply