Categorie | Senioren

Sallandia moet spanning terugbrengen

Door: Erik van Luttikhuizen | deventervoetbal.nl

Sallandia verloor de afgelopen weken kostbare punten en moet nu presteren om bij te blijven in de titelstrijd. Aanstaande zondag gaat de ploeg van trainer Johan van Ommen op bezoek bij stadgenoot Turkse Kracht, een zes punten duel en daarmee de kraker van komend weekeinde.

Sallandia bleef tot vlak na de winterstop ongeslagen, maar zag Turkse Kracht Apeldoorn er desondanks met de periodetitel van tussengaan. Plots kwam er zand in de soepel lopende Zandweerdse machine. ‘We hebben teveel laten liggen tegen de mindere ploegen deze competitie’, legt coach Van Ommen uit. Afgelopen zondag tegen Sportclub Deventer herstelde zijn ploeg zich en toonde mee te willen strijden om de eerste plaats.

Of het ook mee kán strijden, moet zondag blijken. Nummer drie ontvangt dan nummer twee. Turkse Kracht staat weliswaar één punt achter Sallandia, maar heeft nog een duel minder gespeeld. ‘Ja, TKD staat er beter voor dan wij, maar zondag kunnen we, tegen een goede ploeg, laten zien waartoe we in staat zijn. Zondag kunnen we een directe concurrent pijn doen voor het verloop van de competitie’, realiseert Van Ommen zich.

Daarmee geeft de oefenmeester aan dat het zondag allemaal nog niet beslist wordt. ‘We spelen nog vijf duels tegen verschillende voetbalstijlen, waartegen we ons moeten wapenen.’ Van Ommen is ook nieuwsgierig hoe zijn ploeg met die druk om gaat. Vooralsnog is de sfeer goed in zijn team. ‘Mijn ploeg oogt ontspannen.’ Veranderingen moet de coach wel doorvoeren: Manuel Schotman is geblesseerd afgehaakt en dient te worden vervangen.

‘Naast de vervanging van Manuel denk ik op twee á drie plekken te wisselen ten opzichte van afgelopen zondag’, kondigt Van Ommen aan. Komende zondag zal blijken of Sallandia voldoende niveau heeft om aanspraak te maken op de titel. ‘Niveau houden is moeilijk, omdat je spelers hebt die er veel voor over hebben en spelers die er iets minder voor over hebben’, concludeert de trainer. Onervarenheid of niet, hoe men omgaat met spanning is een kwaliteit op zich.

Zondag 14 april 2013, sportpark De Rielerenk
Turkse Kracht – Sallandia, aanvang 14.00 uur


Comments are closed.