Categorie | Senioren

Sallandia moet nog één keer knallen

Een slechte generale…., zal Sallandia-trainer Johan van Ommen na het gewonnen duel tegen De Hoven hebben gedacht. Dat kon ook het enige positieve zijn: slechte duels toch winnend afsluiten (2-0).

In het zonnetje en op een zeer slecht veld was het voetbal bijna onmogelijk. Toch probeerden beide ploegen er een vermakelijke wedstrijd van te maken. Sallandia was bovenliggend qua kansenverhouding, echter slechts twee treffers konden worden bijgeschreven. Marco van Riet en Kay Heesen waren de gelukkigen.

Door de slechte doeltreffendheid bleef de wedstrijd onnodig spannend en kreeg zelfs De Hoven nog de kans om te scoren! Van Ommen reageerde enigszins teleurgesteld. ‘Ja, dit was misschien wel onze slechtste wedstrijd; er hing een matheid over de groep heen die je er dan als technische staf ook niet meer uit krijgt.’

Positief
Men snakt ook bij Sallandia naar het einde van het seizoen. ‘We zullen zondag nog één keer vol aan de bak moeten voordat deze voetbaljaargang ten einde is’, weet Van Ommen. Daarmee kijkt de Deventer oefenmeester positief naar zondag als er op een normale grasmat wordt gespeeld tegen Voorst.

De technische staf heeft een bewogen, maar ook wisselend seizoen achter de rug. ‘Ik ben wel een beetje toe aan het einde van dit seizoen, het is dan ook wel lekker om even niet met voetbal bezig te zijn’, vertelt Van Ommen. ‘Maar dat zal ook voor de spelers gelden; we hebben een seizoen gehad met veel ups en downs, met mooie en minder mooie momenten.’

Lering
‘Dit is een jaar geweest waarin we allemaal dingen hebben geleerd en er lering uit zullen trekken’, beaamt de hoofdcoach van Sallandia. ‘Volgend seizoen zullen we als staf bepaalde dingen anders gaan doen’, kijkt Van Ommen realistisch terug. Maar de trainer is ook kritisch op zijn groep.

‘De spelers zullen ook in fases beter met elkaar en beter met de druk om moeten gaan, want we hebben te veel punten laten liggen op belangrijke momenten in de competitie.’ Daarmee legt de trainer de vinger op een gevoelig punt binnen zijn selectie. ‘Ze zijn niet altijd even goed met elkaar omgegaan.’

De staf beseft dat Sallandia een mooie club is met een kritische achterban. ‘Het gezegde als je wint, heb je vrienden is dit jaar wel heel duidelijk gebleken, hahaha’, sluit de trainer af.

5G: Sallandia – De Hoven 2-0
Doelpunten Sallandia: Marco van Riet en Kay Heesen


Comments are closed.