Categorie | Senioren

Sallandia maatje te groot in bekerduel

Na een eenzijdige wedstrijd op een kunstgrasmat in Apeldoorn Zuid bekert Sallandia verder na winst tegen Apeldoornse Boys. Het duel lag enige tijd stil door een blessure van de scheidsrechter. Henk Lueks, vlaggenist van Sallandia, nam de fluit over en bracht het bekerduel goed naar het einde.

Zonder enkele basisspelers trad de bijna onoverwinnelijke formatie uit Deventer vanmiddag aan tegen de Apeldoornse Boys. Ook zonder die spelers kon Sallandia tot redelijk voetbal komen. Zo was het Marco van Riet, die na twintig minuten spelen voor de 0-1 zorgde. Een kritiek punt voor de ambitieuze coach Johan van Ommen zou kunnen zijn dat zijn ploeg het scorebord niet al naar 0-3 had getild. Want ‘zijn’ Sallandia speelde met erg veel vertrouwen.

Orde
Toch wond de Deventer oefenmeester zich op, omdat een afstandsschot en een voorzet van de Apeldoorners zomaar binnenwaaiden en het opeens 2-1 voor de thuisploeg stond, volkomen tegen de verhouding in! Maar al snel stelde Sallandia weer orde op zaken en maakte het duidelijk dat men niet wenste te verliezen. De beste man op het kunstgrasveld van vanmiddag, Ross Bonevacia zorgde vlak voor de rust voor de verdiende gelijkmaker, 2-2.

Na de pauze was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de winst en dat was de ploeg van Johan van Ommen. Bonevacia onderstreepte zijn goede wedstrijd met wederom een treffer en bekroonde een prachtige aanval met een schitterend doelpunt . De Apeldoornse Boys, de nieuwe werkgever van trainer Bernard van Werven (ex Activia) volgend seizoen, kwam behoorlijk onder druk te staan.

Opschroeven
De Deventenaren hadden zeker de score moeten opschroeven naar 2-5, met name Kay Heesen mocht het zich aanrekenen dat de dame van het scorebord kon blijven zitten. Oog in oog met de doelman miste hij mooi gecreëerde kansen. Het zou de ploeg van Van Ommen uiteindelijk niet opbreken en tevreden blikte de coach terug. ‘Ach, mijn ploeg heeft veel kansen gecreëerd en dat zegt genoeg. Je bent vandaag heer en meester tegen Apeldoornse Boys en we gaan nu naar de volgende ronde.’

De oefenmeester van Sallandia mijmerde dat het voor zijn, op dreef zijnde, team prachtig zou zijn om voor de volgende bekerronde bijvoorbeeld Lienden of Rohda Raalte als tegenstander te loten. ‘Dat zou mooi zijn voor de jongens!’


Comments are closed.