Categorie | Senioren

Sallandia maakt achterstand goed

Bron: Deventervoetbal.nl

In een spannende derby tegen Diepenveen heeft het beter voetballende Sallandia verdiend gewonnen. De thuisclub maakte een achterstand uiteindelijk goed en won het duel uiteindelijk ogenschijnlijk eenvoudig met 4-2.

Voor de rust van de stadsderby tegen een leuk voetballend Diepenveen, kreeg de thuisploeg weliswaar drie uitgelezen kansen, maar scoorde ze niet. De gasten uit Diepenveen deden dat wel in de 37e minuut, zodat bij rust 0-1 op het bord prijkte.

Gevaar
Na de hervatting speelde de ploeg van trainer Van Ommen het betere voetbal, maar de treffers leken uit te blijven. Diepenveen stichtte veel gevaar door de lange bal te hanteren. Eén van de kansen werd afgestopt op de rand van de zestienmeter; een overtreding waarvoor Jeffrey Evers de gele kaart ontving. De vrije trap spatte uiteen op de lat, een geluk voor de thuisploeg op dat ogenblik.

Maar het was ook een signaal voor de oefenmeester van Sallandia. Johan van Ommen wisselde driemaal om de druk op te voeren. Dat gelukte ook met de gelijkmaker in de 70e minuut. De goal kwam op naam van invaller Mitchel Kiffen.

Sallandia bleef drukken en Mehmet Colak prikte drie minuten later de 2-1 binnen. De ontlading was groot; de doelpuntenmaker sprong in de armen van coach Van Ommen die dat kon waarderen. ‘De één steekt de middelvinger op van teleurstelling dat hij wissel staat en de ander springt je in de armen, nadat hij de voorsprong voor Sallandia maakt.’ De trainer begrijpt de teleurstelling van de jonge Kiffen wel, maar twijfelt over de wijze van uiting.

Klasse
‘Of ik het zo zou doen, nou nee, heb ik iets te veel klasse voor’, legt de coach uit aangaande het middelvinger gebaar van zijn pupil. ‘Daar is zeker het laatste woord nog niet over gezegd, al hebben de spelers in het veld hem wel duidelijk gemaakt dat het niet zo hoort.’

Terug naar de wedstrijd waarin Sallandia de aanval bleef zoeken na de 2-1 voorsprong. Rick Wolvenne maakte zelfs 3-1, vijf minuten voor het einde. Daarmee was het verweer van Diepenveen helemaal gebroken en als kers op de taart maakte Mehmet Colak ook nog de 4-1. Na die treffer in de 87e minuut kon de score zelfs nog ruimer uitvallen, echter schoot captain Wolvenne een strafschop op de kruising. Daardoor bleef de eindstand 4-2 op het kunstgrasveld van Sallandia.

Daarmee was coach Van Ommen tevreden. ‘We hebben weer eens karakter getoond als ploeg en dat maakt me trots’, aldus de Sallandia coach, die wel kritisch blijft naar zijn ploeg. ‘Er blijven wel momenten waar het beter kan.’


Comments are closed.