Categorie | Senioren

Sallandia lijdt ongelukkige nederlaag

Op zondag 11-4-2010 speelde Sallandia de belangrijke uitwedstrijd tegen Holten. Beide ploegen strijden tegen degradatie en Holten had 2 punten meer dan Sallandia, echter Sallandia heeft een wedstrijd minder gespeeld. De belangen waren voor beide ploegen groot en Sallandia kon zich geen nederlaag permitteren Sallandia miste voor deze wedstrijd de geschorste Marco van Riet en Sophea Uk en de langdurig geblesseerde Jerry Buitenhuis. Tijdens de warming-up bleek dat Manuel Schotman ook niet kon meespelen (ziek) en hierdoor moest de B-speler Ogun Mutlu in de basis starten.

Nadat de scheidsrechter haf gefloten voor het begin van de 1e helft, waren het de bezoekers, die direct gevaarlijk werden. In de 1e minuut zette Rick Wolvenne met een steekpass Dirk-Jan Uenk alleen voor de keeper, echter zijn inzet werd door doelman gekeerd. Hierna waren beide ploegen elkaar aan het aftasten en was het Sallandia dat probeerde het initiatief na zich toe te trekken. In de 6e minuut kregen de gastheren hun eerste kans, echter de voorzet werd door hun spits overgekopt. Na deze kans werd Sallandia sterker en in de 12e minuut scoorde Rick Wolvenne, na een door Lorenzo Bink genomen vrije trap, per kopbal de verdiende 0-1. Hierna begon Holten wat meer na voren te voetballen en gaf het wat meer ruimte weg, Sallandia probeerde via snelle uitvallen hiervan te profiteren. Het was Holten dat in de 26e minuut de gelijkmaker wist te scoren, d.m.v. een van richting veranderd schot. Sallandia probeerde na deze tegengoal weer het overwicht te krijgen en dit resulteerde nog in een grote kans voor Dirk-Jan Uenk, echter de keeper van Holten wist deze onschadelijk te maken en met de stand van 1-1 werd er gerust.

Tijdens de rust werd door Dave Kok aangegeven rustig te blijven en op de kansen te wachten. Tevens gaf de Sallandia-trainer aan dat de verdedigers hun directe tegenstanders veel korter moesten dekken.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de 2e helft, leek het wel of een aantal spelers met hun gedachten nog in de kleedkamer waren, want Holten wist direct vanaf de aftrap hun spits te vinden en hij wist met een bekeken schot onder in de rechterhoek Björn Jansen te verrassen en het stond 2-1. Na deze tegenslagen gooiden de Sallandia-speler hub schroom van zich af en gingen volop de aanval spelen. Holten moest steeds verder terug, maar bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Met nog een half uur te spelen gaf Dave Kok aan een op een te gaan spelen, hij wisselde een verdediger voor een extra middenvelder. Sallandia bleef aandringen en Dirk-Jan Uenk werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, echter de scheidsrechter stond er ver vanaf en besloot tot verder spelen.  De volgende kans was voor Rick Wolvenne, hij had het geluk niet aan zijn zijde, zijn schot belandde op de paal. Met nog 10 minuten te spelen wisselde Dave Kok nogmaals en verdediger en de leeggespeelde Dirk-Jan Uenk eruit en 2 extra aanvallers erin. Het was alles of niets voor Sallandia, dat van alles probeerde om de gelijkmaker te produceren. Echter Holten, wist stand te houden en de einduislag was 2-1

Sallandia heeft in deze wedstrijd alles gegeven en Holten was de meest gelukkige ploeg. Voor Sallandia geldt dat aankomende donderdag de uitwedstrijdtegen Wilp hoe dan ook in winst moet worden omgezet.


Leave a Reply