Categorie | Senioren

Sallandia lijdt nederlaag tegen Dedemsvaart

Zondag 28-2-2010 speelde Sallandia de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart. Nadat het veld om 11.45 uur nogmaals was gekeurd, bleek dat deze wedstrijd gespeeld kon worden. Sallandia miste voor deze wedstrijd de volgende spelers Dirk-Jan Uenk en Jerry Buitenhuis (geblesseerd), Ali Bulduk en Mitchel Kiffen (geschorst), terwijl Manuel Schotman afwezig was. Dave Kok had een aanvallend strijdplan bedacht, omdat Sallandia moest winnen om de aansluiting te vinden na een veilige plaats.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft, was het Sallandia dat er direkt fel opzat en de verdedigers van Dedemsvaart geen tijd gaf om op te bouwen. Dit resulteerde al snel in resultaat voor de bezoekers. Rick Wolvenne jaagde rond de middenlijn de middenvelder van Dedemsvaart op en veroverde de bal, waarna hij met een splijtende pass Harold Broekhoff alleen voor de keeper zette en deze wist in de 3e minuut de 0-1 te scoren. De gastheren waren na de coal even van slag en Sallandia was de bovenliggende partij. Echter na een kwartier werd Dedemsvaart sterker en creeerde wat kansen, waarbij Lorenzo Bink een bal van doellijn moest halen. Sallandia bleef echter via snelle uitvallen gevaarlijk en uit een van de counters scoorde Rick Wolvenne in de 23e minuut via een van richting veranderd afstandsschot de 0-2 De gastheren gingen vanaf dit moment 1 op 1 achterin spelen en wisten in de 29e minuut de 1-2 te scoren, nadat de Sallandia-verdediging niet alert reageerde bij een onoverzichtelijk situatie in de 16-meter. De volgende tegenslag voor Sallandia kwam in de 30e minuut, toen de goed spelende Harold Broekhoff geblesserd uitviel met een spierblessure.

Nadat Dave Kok in de rust nogmaals erop gehamerd had om er fel op te zitten, zodat er geen ruimte voor Dedemsvaart zou ontstaan, Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de 2e helft, terwijl het was gestopt met zachtjes regenen en de regen nu met bakken uit de lucht kwam, probeerde Sallandia de ruimtes klein te houden en Dedemsvaart direct vol op de aanval ging spelen. Hierdoor werd Sallandia langzaam teruggedrongen en wisten de gastheren in de 50e minuut de 2-2 via een klustsituatie te produceren. Dedemsvaart rook bloed en bleef Sallandia terugdringen en wisten in 60e minuut, via een vrije trap, de 3-2 te maken. Na deze achterstand probeerde Sallandia wat meer navoren te voetballen en de gelijkmaker te scoren, zonder hierbij echter gevaarlijk te worden. Nadat Jorden Boer in de 65e minuut zijn 2e gele kaart had gekregen, was het een gelopen zaak. Dedemsvaart wist deze man meer situatie goed uit te buiten en scoorde in de 70e en 75e minuut ook nog de 4-2 en 5-2.

Na een goede 1e helft, geeft Sallandia het in de 2e helft weg. Aankomende zondag 7-3-2010 staat (als de weergoden het toestaan) de thuiswedstrijd tegen Colmschate op het programma. Het wordt zaak dat Sallandia in deze wedstrijd punt(en) gaat pakken in de strijd tegen degradatie


Leave a Reply

Hoofdsponsor

Webshop

Twitter

november 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930