Categorie | Senioren

Sallandia laat iedereen zweten

Vanmiddag speelde Sallandia in eigen huis tegen Reaal Dronten. De geelzwarten hadden eigenlijk geen kind aan de gasten uit de polder, terwijl de uitslag (3-2) anders doet vermoeden. De Zandweerdclub had vele kansen om te scoren, maar liet ze onbenut. Rick Wolvenne schoot uiteindelijk drie keer raak.

Reaal startte de competitie met een ruime nederlaag tegen Turkse Kracht Apeldoorn: 1-5. Een uitslag die ook niet had misstaan vanmiddag, als het thuisteam al zijn kansen had weten te benutten. ‘Het is dat Ricky Wolvenne de goal weer gevonden heeft met drie treffers, maar het hadden er eigenlijk tien moeten zijn’, reageerde coach Johan van Ommen na afloop. Daarmee doelde hij op de vele kansen die onbenut bleven voor de Deventer ploeg.

Engels
Reaal Dronten was de tegenstander vanmiddag, ze speelden met een heldere tactiek, beetje Engels; alle ballen op de spits. Toch ondervond Sallandia daar best wel veel hinder van. In de eerste twintig minuten met name. ‘Het had toen al 3-0 moeten staan’, vond de hoofdcoach van Sallandia. Zijn ploeg speelde in die eerste fase goed voetbal, maar het vergat de score op het bord verder te tillen dan die 1-0 van dat ogenblik.

Daarna ging er veel fout en speelde Sallandia erg slordig. Misschien dat de twijfel toen toesloeg, omdat de beloning uitbleef van het goede spel. In de rust zette coach Van Ommen zijn team op enkele posities wat anders neer en daardoor werd er in het tweede bedrijf bij vlagen weer goed gevoetbald. Sallandia speler Kay Heesen was toen met name de grote pechvogel door veel kansen onbenut te laten.

Telraam
Tot zijn opluchting kon hij wel mee juichen met de treffers van ploeggenoot Ricky Wolvenne. Laatstgenoemde maakte het verschil op het scorebord door de onnodige 1-1 weg te poetsen met twee nuttige treffers. Johan van Ommen pakte toen het telraam er bij. ‘Als coach denk je op dat moment: het wordt 6-1, maar wat gebeurt, is dat door een hoop gerommel in ons team zomaar de 3-2 valt.’

Een tegentreffer dus in Deventer van Reaal Dronten waardoor de wedstrijd eigenlijk onnodig spannend werd. Sallandia moett die onrust volgens Van Ommen uit de ploeg zien te krijgen, waardoor dit soort wedstrijden eerder beslist wordt. De trainer beaamde dat, door na afloop te grappen: ‘Dan hoef ik langs de kant ook niet zo te zweten, of kwam dat door het weer?’

5G: Sallandia – Reaal Dronten 3-1 (1-0)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne (3)


Comments are closed.