Categorie | Senioren

Sallandia krijgt deksel op de neus

Johan van Ommen beleefde vanmiddag in het restant van het vorige week vanwege dikke mist gestaakte competitieduel tegen Orderbos niet zijn meest vermakelijke momenten als hoofdtrainer van vijfdeklasser Sallandia. ,,Bah…, wat een (…) zondag!”, mopperde de oefenmeester na een uur inhalen.

,,Als je alle kansen ziet, had het aan het einde wel 8-4 kunnen staan. Maar er is een wet die zegt: als je ze niet maakt, dan verdien je ook niet om te winnen”, was Van Ommen duidelijk. ,,In een restant van zestig minuten zóveel kansen missen, dat kun je wel aan Sallandia overlaten. Ik wil niet overdrijven, maar we hebben wel tien kansen gehad. Hier word ik een beetje flauw van”, liet de trainer geërgerd merken.

Van Ommen zegt al weken te roepen dat het leuk is dat zijn ploeg wint, ondanks dat ze veel kansen mist. ,,Maar dan kun je ook zomaar punten verliezen. Nou, zie hier.” Behalve zijn eigen team had tegenstander Orderbos ook veel kansen. De Apeldoorners speelden met veel lange ballen naar voren en werkte hard. ,,Wij waren de ploeg die bleven voetballen”, vond Van Ommen. ,,Maar we verprutsten de ene na de andere bal. “

Lange tijd hield Sallandia de 1-0 voorsprong, die vorige week door een treffer van Rick Wolvenne tot stand was gekomen, vast, maar twee minuten in de blessuretijd kreeg de thuisploeg toch de deksel op de neus. Orderbos tekende uit een niet onhoudbare vrije trap de gelijkmaker aan (1-1).

5G: Sallandia-Orderbos 1-1
Doelpunt Sallandia: Rick Wolvenne


Comments are closed.