Categorie | Senioren

Sallandia komt sterk terug

Op zondag 12-9-2010 stond voor Sallandia de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma tegen Fc Uluspor uit Zwolle. Trainer Albert Broekhuis kon weer beschikken over Joery Duijndam (terug van een blessure), terwijl Chris Looman geblesseerd was. Tijdens de wedstrijdbespreking werd door Albert Broekhuis slechts een overwinning geëist tegen de gasten uit Zwolle.

Nadat de scheidsrechter Dhr.Hemeltjen had gefloten voor het begin van de wedstrijd, waren het de gastheren die direct het inniatief namen en probeerde de gasten onder druk te zetten. Dit resulteerde in de 8e minuut in een levensgrote kans voor Sallandia. Nadat Rick Wolvenne vanaf een meter of 25 snoeihard op goal van de Uluspor schot, kon de keeper van de bezoekers de bal niet klemvast houden en was Mitchel Kiffen er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Echter zijn inzet was veel te slap, waardoor de keeper van de bezoekers redding kon brengen.

Hierna speelde de strijd zich voornamelijk op het middenveld af. Echter in 22e minuut viel uit het niets de 0-1, nadat de Sallandiaverdediging veel te slap ingreep bij een aanval van Uluspor. Na deze tegenslag werd het spel van de thuisploeg er niet beter op, de wil was er wel, maar het was allemaal net niet. De volgende tegenslag voor thuisploeg diende zich aan in de 35e minuut. Een terugspeelbal van een Sallandiaverdediger werd door Sallandiakeeper Björn Jansen totaal verkeerd verwerkt en was hij gedwongen om de bal op te pakken. Dit betekende een indirecte vrije trap op 5 meter van de doellijn, welke door Uluspor werd verzilverd, 0-2.

Na de 0-2 gooide de gastheren alle schroom van zich af en voerde het tempo op. En dit resulteerde vlak voor rust in de 1-2. Nadat Rick Wolvenne over links was doorgekomen, werd zijn voorzet niet goed genoeg verwerkt door verdediging van Uluspor en kon Dirk-Jan Uenk vanaf de 16-meter met hard geplaatst schot de 1-2 aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd door Albert Broekhuis erop gehamerd om de druk op te voeren en in een hoog tempo te blijven voetballen. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de 2e helft, zette Sallandia direct de bezoekers uit Zwolle onder druk. De bezoekers uit Zwolle deden alles om de gastheren af te stoppen, en hierbij schroomden zij niet om grove middelen te gebruiken, wat al snel resulteerde in 3 gele kaarten voor de bezoekers uit Zwolle. Sallandia was niet onder indruk van het provocerende spel van Uluspor en bleef de aanval zoeken. In de 58e minuut raakt Sallandia hun verdediger Joery Duijndam kwijt met een zware enkelblessure, nadat een aanvaller van Uluspor er veel te hard inging. De bezoekers uit Zwolle hadden steeds meer moeite om de aanvallen van Sallandia af te slaan en in de 60e minuut viel de verdiende gelijkmaker voor Sallandia. Rick Wolvenne kreeg te ruimte en zijn steekpass zette Dirk-Jan Uenk alleen voor de keeper en werd er beheerst de 2-2 gescoord. Hierna werd er door de bezoekers een aanvaller op geofferd en zo te proberen een punt te halen. Sallandia bleef aanvallen en kregen nog enkele goede kansen, welke werden gemist. Uluspor probeerde via de counter eruit te komen, echter de meeste van deze aanvallen strandden in de buitenspelval van Sallandia. Dit tot groot ongenoegen van de bezoekers uit Zwolle, welke dit ook duidelijk lieten blijken in woord en gebaar.

De vlam sloeg in de pan 2 minuten voor het einde van de wedstrijd, Sallandia omzeilde de buitenspelval van de bezoekers en Dirk-Jan Uenk scoorde de verdiende 3-2. Hierop stormden alle spelers van Uluspor op de scheidsrechter af om verhaal te halen en vond het een van spelers het nodig om handtastelijk te worden naar de scheidsrechter. Deze werd toen door het bestuur van Sallandia in bescherming genomen en naar de bestuurskamer geleid. Er was bij deze wedstrijd toevallig ook een rapporteur van de KNVB aanwezig. Deze man is ook de bestuurskamer ingelopen en heeft de desbetreffende aanwezig personen van Sallandia en Uluspor uitgelegd dat het geen buitenspel was en dat de treffer terecht door scheidsrechter is goedgekeurd. Na een afkoelingsperiode van 5 minuten is en een rode kaart voor handtastlijke speler van Uluspor, werd er door scheidsrechter gefloten voor de laatste paar minuten van de wedstrijd en vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door Mitchel Kiffen 4-2.

Voor Sallandia staat aankomende dinsdag 14-9-2010 het restant (30 minuten) van de bekerwedstrijd tegen Colmschate op het programma, terwijl jong-Sallandia de wedstrijd voor de Telstarcup zal spelen tegen Activia.


Leave a Reply