Categorie | Senioren

Sallandia klaar met sleutelen

Bron: Deventervoetbal.nl

De voorbereiding van Sallandia kenmerkte zich door wisselvallige resultaten en teveel tegengoals. Morgen in het eerste competitieduel, ‘uit’ tegen Broekland gaat de gepromoveerde Deventer ploeg voor niets anders dan de winst.

Coach Van Ommen geeft toe dat het niet de voorbereiding was, zoals hij die in gedachten had. ‘Je kunt altijd wel excuses vinden, maar je moet het doen met wat je krijgt en leert.’ Glashelder is het antwoord niet, maar de oefenmeester verwacht veel van zijn groep en wil dat duidelijk laten weten. Betekent het dat Sallandia titelkandidaat is? ‘Ik wil alles winnen en denk mijn spelersgroep ook, dat blijkt wel uit de reacties na een verloren duel.’

Johan van Ommen doelt daarbij op de reacties die in de voorbereiding zichtbaar waren als er een wedstrijd niet werd gewonnen werd. ‘Met de wedstrijdinstelling zit het wel goed.’ De tegenstander van komend weekeinde is Broekland, dat in de voorbereiding nog van IJsselstreek won. ‘Dat zegt nog niets over een ploeg, maar het is wel een voetballende tegenstander en daar heb ik veel sympathie voor’, bekent Van Ommen.

Sallandia kan dat soort tegenstanders goed gebruiken, anders neigt het tegen zichzelf te gaan spelen. ‘Ik hoop op een rijke competitie en geef onze ploeg een goede kans om bovenin mee te draaien.’ Daarmee komt de Deventer trainer zelfstandig terug op de titelaspiraties. ‘Een periodetitel moet er minimaal zijn, de titel legt wel erg veel druk op de jongens.’ Van Ommen onderstreept zo zijn aspiraties.

Maar teveel druk? ‘Eigenlijk moet het team er mee om leren gaan; dat is een proces dat men moet voelen en oppakken’, sluit de fanatieke trainer af.

Zondag 8 september 2013
4H: Broekland – Sallandia


Comments are closed.