Categorie | Senioren

Sallandia kan weer niet winnen

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia opende vandaag in eigen huis goed, maar kon de voetballende trend niet doorzetten, waardoor SV Zwolle er uiteindelijk met een punt vandoor gingen (2-2).

De eerste twintig minuten was Sallandia de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal. Na tien minuten scoorde John Ross Bonevacia de verdiende openingstreffer. Nog geen drie minuten later verzuimde Rick Wolvenne de tweede te maken toen hij oog in oog stong met de doelman. Aansluitend zakte de thuisclub in en kwam Zwolle beter in de wedstrijd. Tussen de vele kansen van de gasten door had Sallandia ook zo maar kunnen scoren, echter liet dat na.

Na dertig minuten wedstrijd viel de gelijkmaker en Sallandia leek van slag. ‘Ik dacht nog even en we staan achter de goal te verdedigen’, bromde trainer Johan van Ommen na afloop over die fase. Na de rust bleef Zwolle de betere ploeg, maar de moedige doelman Burhan hield zijn ploeg in de race. Sallandia kwam sporadisch voor het Zwolse doel en speelde dat nog slecht uit ook. Invaller Mitchel Kiffen legde breed in plaats van zelf te schieten en Rick Wolvenne verzuimde een fout van de keeper af te straffen.

Aan de andere zijde waren de gasten uit Zwolle wel effectief en maakten dankbaar gebruik van een defensieve fout. Even leek SV Zwolle verder uit te lopen, zij het niet dat doelman Burhan een ware sta in de weg bleef, waarna Sallandia zich herpakte. Loon naar werken was er in de laatste minuut toen Rick Wolvenne een luchtduel aanging met de doelman, de afvallende bal werd door Bonevacia binnen gewerkt, waardoor beide ploegen de punten deelden vanmiddag.

Coach Van Ommen was niet tevreden. ‘Ja, als je in de eerste twintig minuten gewoon 2-0 maakte, was het klaar geweest en nu mag je blij zijn met een punt.’ Ook het vertoonde spel baart de oefenmeester zorgen. ‘Het moet gewoon beter en sneller, nu spelen we te veel op de automaat.’ In deze fase kan dat nog niet concludeerde de trainer van Sallandia die er wel vertrouwen in heeft. ‘Het komt goed!’

4H: Sallandia – SV Zwolle 2-2 (1-1)

Doelpunten Sallandia: Ross Bonevacia (2)


Comments are closed.