Categorie | Senioren

Sallandia jaagt op eerste plek in bekerpoule

Ondanks dat de ploeg van trainer Johan van Ommen geen sterk duel speelde, behaalde het gisteravond op sportpark De Spil toch een maximaal resultaat (2-3) tegen een fysiek sterk spelend Lettele en staat Sallandia trots bovenaan in de bekerpoule.

De Zandweerdploeg maakte het zichzelf erg moeilijk in het tweede bekerduel. Na de eerdere winstpot tegen stadgenoot Go Ahead afgelopen weekend, wisten de geelzwarten hun overwicht niet direct in treffers uit te drukken. Dat had de ploeg grotendeels aan zichzelf te danken door tot het overdrevene toe het balbezit te behouden, maar slechts drie reële kansen te presenteren in het eerste bedrijf.

Voorsprong
Eén van die kansen was een vrije trap, die Marco van Meeteren uitstekend binnenschoot. De Deventer ploeg ging met die voorsprong de kleedkamers in, echter zonder Mitchel Kiffen. De ongelukkige Kiffen raakte geblesseerd bij een overtreding, waarbij zijn sleutelbeen werd gebroken, zo bleek later in het ziekenhuis.

Ook na de thee was Sallandia de ploeg met het meeste balbezit. Dat werd al snel beloond met een treffer van Ross Bonovacia. Een dubieuze strafschop zette het duel op zijn kop, zeker toen vlak na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker werd geproduceerd door Lettele. De thuisclub rook helemaal zijn kansen toen de gasten uit Deventer met tien man het duel moesten afmaken.

Lijdzaam
De reeds uitgewisselde coach Johan van Ommen moest lijdzaam toezien hoe Jeffrey Evers aangaf niet meer verder te kunnen. Toch liet Sallandia het er niet bij zitten en creëerde wederom de beste kansen, met name Kay Heese was ongelukkig gisteravond in de afronding. Achteraf zou het hem worden vergeven, omdat ploeggenoot Manuel Schotman even voor het einde van de speeltijd de winnende treffer binnen werkte vanuit een cornersituatie.

De winnende coach Johan van Ommen complimenteerde zijn strijdende tiental voor deze overwinning, maar zag de blessure van Mitchel Kiffen als een donkere wolk over de gehele wedstrijd hangen. Mogelijk is de speler ruim twee maanden uitgeschakeld. ‘Een dure prijs’, alsdus Van Ommen.


Comments are closed.