Categorie | Senioren

Sallandia heeft twee wielen aan de wagen (Foto’s)

Foto’s: Henny Meijerink. Bekijk ze hier allemaal

Na een spannende en zenuwslopende wedstrijd in de nacompetitie heeft Sallandia vanmiddag TKA met 3-2 verslagen. De heenwedstrijd in Apeldoorn was vorige week al geëindigd in een 1-2 zege voor de Deventenaren.

Sallandia begon heel goed aan de wedstrijd en had na één minuut al via Mitchel Kiffen met 1-0 voor moeten staan, maar de bal belandde op de paal. In de 18e minuut maakte Baris Topac op schitterende manier de verdiende 1-0 en Sallandia kreeg daarna nog twee of drie 100% kansen, maar daar was dan weer de wet: wie de kansen niet maakt …

TKA scoorde de 1-1. Vlak voor rust maakte Manuel Schotman met een kopbal de 2-1 uit een corner, maar lang was de blijdschap niet bij Sallandia, want TKA maakte de 2-2 nog voor de pauze.

Na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kon de 2-3 maar zo vallen, maar ook de 3-2. Het was nu een strijd en gevecht geworden, waarbij TKA rood kreeg door twee keer geel. Maar met tien man was Sallandia even de weg kwijt, maar gelukkig door de goede wissels greep de Zandweerdclub de wedstrijd weer terug.

Met een paar goede aanvallen kreeg de Deventer ploeg twee goede kansen en miste TKA ook nog een goede kans. In de 85e minuut scoorde de ingevallen good old Harold Broekhoff de winnende 3-2. TKA moest daarna nog een rode kaart slikken, maar Sallandia was nu weer de baas en vergat er nog een paar bij te maken.

,,Hier doe je het allemaal voor, dit is fantastisch”, reageerde Johan van Ommen na afloop. ,,We zijn begonnen met iets op te bouwen en we zijn er bijna; zie het maar als dat je een auto aan het maken bent. We hebben al twee banden, nu nog twee banden erbij en de auto is klaar. En kun je gaan rijden… Twee finales nog en we zijn er”, aldus een zeer tevreden en trotse trainer Johan van Ommen.


Comments are closed.