Categorie | Senioren

Sallandia heeft juiste spirit te pakken

Sallandia plakt de ene overwinning achter de andere, vier staan er nu al op rij. Met 17 treffers in die duels lijkt het of de ploeg van coach Johan van Ommen de juiste spirit te pakken heeft, zo mocht WWNA vanmiddag ook ervaren (7-3).

Sallandia kwam geweldig uit de startblokken in het inhaalduel tegen WWNA vanmiddag op de Zandweerd. Al na acht minuten prijkten er twee treffers van het thuisteam op het bord. Marco van Meeteren was tot tweemaal toe de juiste man op de juiste plek. De schutter gebruikte de ontstane ruimtes goed, echter nadien werd Sallandia wat nonchalanter.

Onverslaanbaar
De Apeldoorners onder leiding van trainer Mehmet Ertan leken zich te herpakken met een tweetal kansjes, maar de thuisformatie was duidelijk wederom onverslaanbaar. Ross Bonevacia was degene die het verschil in kwaliteit op het scorebord bracht met de 3-0. Direct na die treffer konden de Apeldoorners wel scoren, zodat 3-1 tijdens de rust op het scorebord stond.

Direct na de thee lieten de manschappen van trainer Van Ommen zien dat er niets te halen viel vanmiddag. Ricky Wolvenne, de spits in vorm, zette met een treffer kracht bij zijn hoge positie op de Deventer topschutterslijst en ook Marco v Riet liet het net bollen. Sallandia doelman Buran moest daarna nog enkele malen handelend optreden en zag dat zijn teammaten vergaten te scoren aan de andere zijde.

Slordig
‘Sallandia speelde slordig’, vond Van Ommen. ‘Ja, wij moeten beter in de positie voetballen dan maak je vandaag 10 of 12 doelpunten’, concludeerde de trainer van de thuisclub na afloop. Het gas ging er weer op en direct volgden ook de treffers, ditmaal was weer de beurt aan Van Meeteren met de 6-1 en de 7-2.

Aan het einde was Sallandia nog even ‘vriendelijk’ voor het afgeserveerde WWNA, door de 7-3 toe te staan. ‘Al met al een verdiende overwinning, maar ik vind wel dat we de goals te makkelijk weg geven en dat moet er uit!’, concludeerde Van Ommen met het oog op het uitduel bij de buren van Sportclub Deventer komend weekeinde.

5G: Sallandia – WWNA 7-3 (3-1)Doelpunten Sallandia: Marco van Meeteren (4), Ross Bonevacia, Rick Wolvenne en Marco van Riet


Comments are closed.