Categorie | Senioren

Sallandia had idee even simpel te winnen

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia was als runner up goed op dreef, maar bleef gistermiddag steken op 1-1. Stadgenoot Davo speelde slim en Sallandia haalde op sportpark De Zandweer niet het door trainer Johan van Ommen gewenste niveau.

Het was een duel tussen de nummers acht en twee, maar bovenal een onvervalste stadsderby met sentimenten. In 4H zal mogelijk een Deventer kampioen worden gekroond, maar wie dat zal zijn is onduidelijk. IJsselstreek en Sallandia streven ernaar, maar SV Zwolle en Haarle zitten op het vinkentouw. Gistermiddag kwam thuisclub Sallandia niet toe aan het geliefde spelletje, een duidelijke verdienste van de ploeg van Whittie overigens.

Davo zette namelijk al vlot druk op de achterhoede van Sallandia, dat vervolgens met een enorm laag baltempo de tegenstander niet echt kon verrassen. ‘Het is makkelijk om te zeggen dat we ons niveau niet haalden; Davo deed dat slim door kort op de man te spelen en veel slimme overtredingen te maken’, aldus Johan van Ommen.

Paal
Davo kreeg ook de eerste goede mogelijkheid van het duel, maar de paal bracht redding. Aan de andere zijde vergat Patrick Maneschijn de trekker over te halen. Davo scoorde uiteindelijk wel; verdiend zetten zij de 0-1 op het bord. Sallandia probeerde wel te voetballen, maar in een te laag tempo, waardoor Davo nauwelijks in verlegenheid werd gebracht.

Na de rust was de thuisclub de bovenliggende partij met enkele goede mogelijkheden. Mehmet Colak toonde zijn klasse met een mooie solo door het hart van de Davo verdediging. De individuele actie werd afgesloten met een onhoudbaar schot voor de verdiende gelijkmaker (1-1). De zwart gele formatie zette vervolgens meer druk op zoek naar de overwinning.

Dreiging
Davo kwam er nauwelijks nog uit. Mitchel Kiffen en Abdullah Secka werden ingebracht door oefenmeester Van Ommen en zorgden voor meer dreiging. Maar beslissen konden ook zij het duel niet. Grootste kans was voor Secka: op de doellijn wist hij het speeltuig hoog over te jagen na keurig voorbereidend werk van Rick Wolvenne. ‘Wij moeten dit soort wedstrijden wel beslissen vlak voor tijd’, vertelde coach Van Ommen die verder best tevreden was.

‘Ik kan hier best mee leven, in een derby maakt het niet uit of je tweede of achtste staat, dan gelden er andere wetten. We hadden anders aan het duel moeten beginnen, ook al zette Davo goed druk, we hebben eenmaal meer kwaliteit en voetballend vermogen. ’ Dat was niet afdoende gistermiddag op sportpark de Zandweerd waar de thuisclub het idee had even simpel te winnen van de stadsgenoot. ‘Er is nog voldoende werk te doen’, was de kritische noot van trainer Van Ommen.

4H: Sallandia – Davo 1-1 (0-1)
Doelpunt Sallandia: Mehmet Colak


Comments are closed.