Categorie | Senioren

Sallandia haalt opgelucht adem na zege

Bron en foto’s op Deventervoetbal.nl

Sallandia creëerde voldoende kansen in de eerste wedstrijden van deze competitie, maar het schort nog aan de afronding. Gisteren tegen Hoonhorst brak dat de ploeg van trainer Johan van Ommen bijna op, 4-3.

Voorvarend was het begin te noemen, thuis tegen Hoonhorst. De tegenstander werd goed vastgezet en er werden drie goede kansen gecreëerd. Echter de Deventenaren wisten het net niet te vinden. De thuisclub had geluk dat de aloude voetbalwet niet in werking trad en het uiteindelijk toch een doelpunt op het bord toverde. Rick Wolvenne was verantwoordelijk en beloonde daarmee het uitstekende veldspel van de elf van coach Van Ommen (1-0).

Diezelfde coach ergerde zich er wel aan, dat het duel maar niet werd beslist: ’Ik word er wel moe van dat wij de wedstrijden niet eerder in het slot gooien.’ De oefenmeester mopperde verder nog iets van een nieuw slot kopen in de rust van het duel. Na de thee ging Sallandia door waar het was gebleven en kon het thuispubliek tevreden juichen na een knappe aanval. Leroy Rietman stak het leder bekwaam door de Hoonhorst defensie, waar Mitchel Kiffen de bal binnenwerkte voor de 2-0.

Marge
Normaal voldoende marge om de wedstrijd als beslist te beschouwen, maar niets was minder waar. De doorgaans betrouwbare sluitpost Buran dook plots over de bal bij een poging van Hoonhorst na een vrije trap. Coach Van Ommen verliet toen het strijdtoneel. Dit was niet vanwege het spel van zijn team, maar hij had privéverplichtingen en liet zich via telefoon informeren over het verloop.

Het eerste bericht dat hij ontving, was de 3-1 van Rick Wolvenne, maar Hoonhorst sloeg even zo snel terug met de aansluitingstreffer, waardoor de spanning bleef. De verdediging van Sallandia was niet in beste doen en zag tot zijn opluchting dat collega Rick Wolvenne goed stond aan het einde van een mooie aanval. De spits benutte het buitenkansje en bracht de marge weer op twee.

Ontlading
Diezelfde verdediging zag er wederom niet goed uit, vijf minuten voor het einde toen Hoonhorst zomaar weer kon toeslaan (4-3) en de laatste minuten één op één kon gaan spelen. Sallandia verzuimde zichzelf, in de extra tijd, in veilige haven te schieten met grote kansen voor Bonevacia en Secka. Daardoor was de ontlading groot toen de leidsman na 96 minuten voor het einde floot.

Opgelucht haalde Sallandia adem en weet het waaraan het moet gaan werken om de overmacht in punten uit te kunnen blijven drukken. Zondag wacht immers Diepenveen, een tegenstander die in de beker al met 2-4 werd verslagen. ‘Maar momenteel staat er een ander Diepenveen dan destijds’, weet teammanager Henk Lueks na afloop. Hij beseft dat met iedere tegenstander rekening moet worden gehouden op de weg naar boven.

4H: Sallandia – Hoonhorst 4-2 (1-0)
Doelpunten: Rick Wolvenne (3), Mitchel Kiffen

 


Comments are closed.