Categorie | Senioren

Sallandia geeft Reaal Dronten een punt cadeau

Gisteren stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten op het programma. Voor deze uitwedstrijd had het bestuur een bus geregeld, zodat de spelers, begeleiding en supporters gezamenlijk naar Dronten konden reizen. S’morgens vroeg kreeg de technische staf de afmelding van Dirk-Jan Uenk & Nicky Nagtegaal, beiden waren ziek en Ali Bulduk gaf tijdens de wedstrijdbespreking aan dat het niet zeker was of hij kon spelen. Besloten werd om de warming-up af te wachten en dan een beslissing te nemen. Hierdoor moest de technische staf s’morgensvroeg direct al actie ondernemen, zodat er met voldoende spelers kon worden afgereisd naar Dronten. Gelukkig waren 3 jeugdspelers bereid om te gaan, Wesley Bosch uit de A1 en Adem Kocak en Ogun Mutlu uit de B1.

Na een reis van een uur kwam Sallandia aan op het schitterende complex van Reaal Dronten. Tijdens de warming-up moest Ali Bulduk afhaken en in zijn plaats zou Yusuf Sawary in de basis starten. Tevens starten in de basis Patrick te Braak & Musa Rahajaan (beide uit het 2e) en Adem Kocak (uit de B1).

Nadat de scheidrechter de Soner had gefloten voor het begin van de 1e helft, waren het gasten die direct het iniatief namen en vol de aanval zochten. Dit resulteerde in de eerste 5 minuten in 3 grote kansen. Echter voor de gastheren bracht de lat een keer redding en wist de doelman een poging van Rick Wolvenne onschadelijk te maken, terwijl de 3e kans net naast werd geschoten. Het beeld van de 1e helft was als volgt Sallandia valt aan en Reaal Dronten was aan het verdedigen, echter de wedstrijd daalde tijdens het verloop van de 1e helft tot een bedenkelijk niveau en de ruststand was 0-0.

Tijdens de rust was er bij de Sallandia-spelers het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen moest worden, want Sallandia was beduidend beter dan Reaal Dronten. Afgesproken om direct vanaf het begin Reaal Dronten onder druk te zetten en vroeg de bevrijdende goal te maken. Nadat, de goed leidende, scheidsrechter Soner had gefloten voor het begin van de 2e helft, zette Sallandia de gastheren direct onder druk. De gastheren werden steeds verder naar achter gedrukt en met veel kunst en vliegwerk wisten ze Sallandia van zich af te houden. Reaal kwam er af en toe eens uit via een snelle uitbraak, maar stond gedurende de 2e helft constant onder druk. Sallandia-doelman Alex Minnes kreeg gedurende de 2e helft 3 of 4 ballen en liep zich te vernikkelen van de kou en op de terugreis naar Deventer had hij het nog steeds koud. Sallandia kreeg gedurende de 2e helft nog een aantal levensgrote kansen, echter de aanvaller hadden hun vizier niet op scherp staan en daardoor werd de eindstand 0-0.

Na de wedstrijd konden de Sallandia-spelers niet geloven dat het 0-0 was gebleven en overheerste het gevoel dat ze aan Reaal Dronten een punt cadeau hadden gedaan. De technische staf was teleur gesteld in de uitslag, maar hadden ondanks dat Sallandia 2 punten te weinig kreeg, een aantal positieve punten gezien. Het belangrijkste was dat de acceptatie en bereidheid om hard voor elkaar te willen werken duidelijk aanwezig was. De beste speler aan Sallandia zijde was Adem Kocak, die een beregoede wedstrijd als linksback speelde, terwijl de beide andere jeugdspelers, Wesley Bosch & Ogun Mutlu ook goed invielen gedurende de 2e helft.

Volgende week zaterdag gaat Sallandia weer de polder in, want dan speelt het de bekerwedstrijd tegen Swift ’64 uit Swifterband. Ook voor deze wedstrijd heeft het bestuur ban Sallandia een bus geregeld. Deze bus is al helemaal vol en zullen volgende week 30 supporters de Sallandia-spelers gaan aanmoedigen.


Comments are closed.

Hoofdsponsor

Webshop

Twitter

november 2018
M D W D V Z Z
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930