Categorie | Senioren

Sallandia faalt in de afronding tegen OVC ’21

In een wedstrijd waarin Sallandia moest winnen, heeft de ploeg van trainer Johan van Ommen tegen OVC ’21 in de afronding gefaald. Daardoor is de stand in de vierde klasse H ongemeend spannend, mede omdat SV Zwolle na de winst tegen IJsselstreek nu plek twee overneemt van Sallandia.

Sallandia verprutste legio kansen. Zo kwam Mitchel Kiffen al na 25 seconden alleen voor de keeper maar miste jammerlijk. Sallandia bleef behoorlijk de bovenliggende partij, maar was het de thuisclub die het dichtst bij een treffer kwam met een schot op de paal. Sallandia had, gezien de mogelijkheden, toen al met 0-2 voor moeten staan. Echter de aloude voetbalwet deed gistermiddag weer van zich spreken toen, middels een afstandsschot, de thuisclub tegen de verhouding in de 1-0 maakte.

De Deventer ploeg bleef de aanval zoeken en creëerde ook een paar goede kansen, maar het hard spelende OVC ’21 bleef wonderwel op de been. Even voor de rust, na een goede aanval over links met een haarscherpe voorzet van debutant Durmus, maakte Kiffen de verdiende 1-1. Een mooie assist van de A1 speler die van trainer Van Ommen de kans kreeg in het eerste elftal.

Na de rust toonde zich een Sallandia dat heel veel meer wilde en dat kreeg het ook. In de 55e minuut maakte Mehmet Colak, via een solo, de 1-2. Een stand die op dat ogenblik meer dan verdiend was. De elf van trainer Van Ommen bleef de bovenliggende partij en moest op dat moment ook de 1-3 maken, maar het verviel in het schromelijk missen van de kansen.

In de 70e minuut kreeg een speler van OVC ‘21 direct rood na een grove overtreding op Mehmet Colak en tegen tien Ommenaren zocht Sallandia nog nadrukkelijker de aanval. Zo kreeg Rik Wolvenne een niet te missen kans, maar schoot hij tegen de tegenstander aan en een vrije trap van Burak werd door de keeper van OVC ’21 uit de kruising gerammeld .

De thuisploeg beperkte zich tot hard werken en lange ballen en veel harde overtredingen en in één van die klutsballen werd zowaar, tegen de verhouding in, de 2-2 gescoord. Een kwartier voor tijd kreeg Mehmet Colak zelf de rode kaart in een duel waar hij zich los rukte en een trappende beweging maakte naar de tegenstander. De visie van de tegenstander werd achteraf betwijfeld door de verslagen Deventerse spelmaker. ‘Ik maakte absoluut geen trappende beweging, want ik lag op de grond en stond op toen de tegenstander mij haakte.’

Opnieuw kreeg Sallandia een paar kansen op de winnende, maar de keeper van OVC ’21 was de grote man. Tien minuten voor het einde werd ook trainer Van Ommen weggestuurd door de scheidsrechter wegens commentaar op de leiding. ‘Ja klopt, er werd een doodschop uitgedeeld op Abdula Secka en de scheids liet door spelen, waarna ik zei dat hij beter kon stoppen met fluiten’. De trainer werd toen uit de dug-out gestuurd, maar heeft na de wedstrijd mijn excuses aangeboden aan de KNVB afgevaardigde die deze ook heeft geaccepteerd. ‘Ik ben soms ook maar een mens’, lachte Van Ommen het incident weg.

Met nog tien minuten te spelen en met 10 tegen 10 spelers verzuimde Sallandia wederom enkele goede kansen te verzilveren, zoals een schot van Burak welke op de paal belandde waardoor Sallandia met één punt verslagen achter bleef. ‘We hebben vandaag niet gebracht voor de goal wat we hadden moeten doen, het had maar zo 3-6 kunnen en moeten zijn’, mopperde de Deventer coach verwijtend naar zijn team. ‘Mijn ploeg heeft veel te veel kansen gemist en wordt daarmee een vijand van zichzelf’.

Bewondering had de coach ook voor de Ommense sluitpost. ‘OVC ‘21 heeft één van de beste keepers van de amateurtak, maar voor open goal of 1 tegen 1, al is de keeper nog zo goed, hij moet er gewoon in.’ Dure verliespunten waren het in de jacht op promotie voor de club van de Zandweerd en zondag wacht het sterke Turkse Kracht. ‘Ik miste vandaag al vier basisspelers en komende zondag kan ik ook niet rekenen op Colac en Burak’, verklaarde Van Ommen verwijzend naar de schorsingen die aanstaande zijn.

Toch blijft hij zonnig kijken naar de komende weken. ‘We hebben een goede groep en ik was in puzzelen vroeger redelijk goed, dus ga ik er deze week even rustig voor zitten’, aldus trainer Johan van Ommen.


Comments are closed.