Categorie | Senioren

Sallandia blijft moeiteloos overeind

In één van Sallandia’s minste wedstrijden bleef het team van Johan van Ommen gisteren tegen Cupa moeiteloos overeind (1-0). ‘Het was lastig, maar dat kwam meer door onszelf, omdat we zoveel kansen verprutsen’, vond de trainer.

‘Ik denk dat we er wel zeven hadden moeten maken. Sallandia begon slecht en Cupa had meer balbezit. Zonder dat ze echt gevaarlijk werden en Sallandia voetbalde slordig, maar als de bal goed rond was gegan, had het maar zo 2-0 kunnen staan door Kay Heessen, die niet erg gelukkig was met zijn acties.

Ook Ricky Wolvenne kreeg een goede kans, maar heelaas bleef het 0-0! Na de rust begon Sallandia dan eindelijk te voetballen en Ross Bonevacia kon alleen worden gestopt door een overtreding. De daarop volgende penalty werd gemaakt door Marco van Meeteren.

Cupa bleef het proberen met afstandsschoten en bij Sallandia bleven ze de ene na de andere kans missen. Ook de keeper van Cupa bleef een sta in de weg met de ene na de andere redding. ‘Ja, wat moet ik er van zeggen: 1-0 gewonnen, maar ik ben zeker niet tevreden’, bekende Johan van Ommen.

‘Maar dat ben ik toch al niet gauw’, vulde hij aan. Van Ommen wilde ook nog even terug komen op een opmerking in de krant, waarin hij gezegd zou hebben dat zijn ploeg van derde klasse niveau is. ‘Nee, ik heb gezegd: we moeten naar de vierde klasse en proberen een derde klasse niveau te halen, want dat kan deze club!’

Dat klinkt al heel anders dan derde klasse niveau dat Sallandia zou spelen. ‘En ja, dat je dan tegenstanders krijgt die daar gemotiveerder door worden, ach, daar kan ik niet zoveel mee. Moeten mijn spelers maar mee om leren gaan! Dit is een mooie en goede groep en die wordt steeds volwassener’, aldus Van Ommen.

5G: Sallandia – Cupa 1-0 (0-0)
Doelpunt Sallandia: Marco v Meeteren


Comments are closed.