Categorie | Senioren

Sallandia blameert zich in de polder

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia startte dit weekeinde als de trotse koploper in de vijfde klasse G, maar is een illusie armer na het ontluisterende verlies in Dronten. Reaal ontbeerde het gistermiddag overigens niet aan geluk met de 1-0 winst.

‘Het lag niet aan tegenstander Reaal. Als je 80% balbezit hebt, maar niet scoort, moet je bij jezelf zijn’, meende een gedesillusioneerde coach Johan van Ommen. Zijn Sallandia kent in Dronten een ‘angstgegner’ van formaat. Al leek het er gistermiddag niet direct op, getuige het overwicht van de gasten uit Deventer. Het niveau was niet koploperwaardig. Ondanks die tegenvaller creëerde Sallandia toch de nodige kansen, maar deze waren niet besteed aan de Sallandianen. Zelfs vanaf elf meter kon de doelman van Reaal niet worden gepasseerd.

Een fout van Leroy Rietman werd zonder pardon afgestraft door de thuisclub. ‘Nauwelijks een kans’, mopperde Van Ommen, maar die ene mogelijkheid werd uiteindelijk wel doorslaggevend. Wat restte voor Sallandia was knokken voor een doelpunt. Daarbij liepen de Deventenaren zichzelf regelmatig voorbij, tot grote ergernis van de Deventer oefenmeester. ‘We moeten de bal veel meer gunnen aan een medespeler, dan te denken dat we het allemaal wel even alleen doen.’

Die lankmoedigheid werd afgestraft, mede omdat de doelman van Reaal Dronten de wedstrijd van zijn leven keepte. Van Ommen blikte moedeloos terug. ‘Ze hingen met tien man voor de goal en ramden werkelijk alles weg. En daarbij kwam ook nog dat die doelman ballen pakte zonder dat hij er zelf weet van had.’ Ondanks alle pech en egoïsme leek het duel uiteindelijk nog een punt op te leveren. Echter wist topschutter Rick Wolvenne de buitenkans vanaf elf meter niet te benutten.

Illustratief voor de wedstrijd met een onmachtige coach aan de zijlijn. ‘Mijn spelers weten weer waar ze staan, uithuilen en opnieuw beginnen.’ Volgende week wacht Cupa; dan zal Sallandia weer moeten gaan jagen op de koppositie.

5G: Reaal Dronten – Sallandia 1-0 (1-0)


Comments are closed.