Categorie | Senioren

Sallandia bewijst zich zelf een slechte dienst

Op zondag 5-9-2010 stond voor Sallandia de 1e competitiewedstrijd uit tegen Alexandria op het programma. Albert Broekhuis had tijdens de wedstrijdbespreking aangegeven om de tegenstander uit Apeldoorn vanaf het begin onder druk te zetten en d.m.v. vooruit te verdedigen de tegenstander geen kans te geven rustig op te bouw, waardoor zij gedwongen zouden worden tot het spelen van de lange bal. Tevens werd het accent gelegd om de linies kort te houden en de 2e bal te winnen, zodat de druk op de tegenstander zou komen te liggen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de wedstrijd wisten de bezoekers uit Deventer in het eerste kwartier van de wedstrijd de opdracht van de trainer uit te voeren. Dit resulteerde al snel in kansen voor Sallandia en na 10 mintuten stond het 0-1 voor de bezoekers uit Deventer. Dirk-Jan Uenk , na een god genomen vrije trap, knalde bal bij de 2e paal onhoudbaar langs de Alexandria-keeper. Echter het leek wel of deze voorsprong verlammend werkte op de Sallandia-spelers, want ineens was de organisatie weg, de 2e bal werd niet gewonnen en door persoonlijke fouten wisten de gastheren al snel op 3-1 te komen en met deze stand werd er gerust.

Tijdens de rust werd er een donderspeech gegeven door Albert Broekhuis en werd het de spelers duidelijk gemaakt dat de achterstand volledig aan hen zelf te wijten was. Er werd een wissel doorgevoerd en van de spelers geëist dat ze in de 2e helft uit een ander vaatje moesten tappen om een goed resultaat te behalen. Nadat de ,warrig fluitende, scheidsrechter had gefloten voor de 2e helft, begonnen de bezoekers uit Deventer de tegenstander direct onder druk te zetten en werd er grotendeels op de helft van Alexandria gespeeld. Hierbij moest Sallandia wel blijven opletten op de counters van de gastheren. Sallandia bleef de bezoekers onder druk zetten en dit leverde een aantal kansen op, welke echter niet werden verzilverd. Nadat een kwartier voor het einde ook nog een strafschop werd gemist door bezoekers, ebde langzaam het geloof in een goed resultaat weg.

Sallandia had deze nederlaag volledig aan zich zelf te wijten, doordat de opdrachten na een kwartier in de 1e heft niet goed werden uitgevoerd en door 3 persoonlijke fouten er werd gescoord door de tegenstander. Aankomende dinsdag 7-9-2010 speelt Sallandia het restant van de gestaakte bekerwedstrijd tegen Colmschate en zal er beduidend beter gevoetbald moeten worden, dan dat ze gisteren tegen Alexandria hebben laten zien.


Leave a Reply