Categorie | Senioren

Sallandia bereidt zich voor op titelstrijd

Bron: Deventervoetbal.nl

Gistermiddag speelden Sallandia en Wesepe vriendschappelijk tegen elkaar. Het team van Johan van Ommen bereidt zich voor op de mogelijke titelstrijd, volgende week in Apeldoorn en won op het kunstgras van De Horsterhoek in Schalkhaar simpel met 4-1.

Het was de tweede oefenpot al weer dit kalenderjaar en wederom werd de 4-1 score behaald. De terreinknecht van Schalkhaar gaat vanmiddag nog met de witte kwast langs het aluminium, want dat werd veelvuldig geraakt in het vriendschappelijke onderonsje. Wesepe had daar geen problemen mee en opende, geheel tegen de verhouding in, de score.

Evenwicht
Even moest de ongeslagen nummer twee van de vijfde klasse G consolideren, maar dan is er nog immer topschutter Rick Wolvenne. Hij vond de touwen en zette voor de rust in ieder geval de score weer in evenwicht. Daarmee werd de veldverhouding van de eerste helft echter niet in doelpunten omgezet.

Na de thee wisselde coach Johan van Ommen weliswaar maarliefst vijf spelers, maar nog immer bleef men de bovenliggende partij tegen een Wesepe dat in de competitie onderin bivakkeert in de vijfde klasse H. De 2-1 kwam weer op naam van Rick Wolvenne en de 3-1 was een prooi voor Leroy Rietman.

Tevreden
Het spel bleef, tot tevredenheid van Van Ommen, redelijk en de uiteindelijke 4-1 kwam op naam van Marco van Riet. Daarmee sloot Sallandia het nuttige oefenpotje af en keek Johan van Ommen best tevreden terug. ‘Ja, nuttig was het zeker, maar er is nog wel een hoop werk te doen, hoor. Wat wel prettig was: dat ik achttien man heb kunnen laten spelen.’

Sallandia speelt midweeks nog tegen IJsselstreek, geheel allemaal ter voorbereiding op komende zondag. Dan moet de Zandweerdclub namelijk naar Apeldoorn. Daar speelt het tegen de koploper TKA, voor mogelijk een vervroegde titelstrijd.

Oefenduel: Sallandia – Wesepe 4-1 (1-1)


Comments are closed.