Categorie | Senioren

Sallandia bekert verder

Gisteravond stond voor Sallandia het restant (30 minuten) van de bekerwedstrijd tegen Colmschate op het programma. Het betrof het restant van de wedstrijd van 24-8-2010, welke gestaakt was vanwege onweer. Sallandia verdedigde hierbij een 3-1 voorsprong. Om verder te komen in de beker moest de thuisploeg winnen, terwijl Colmschate aan gelijk spel genoeg hadden om door te gaan in de beker.

De thuisploeg miste nog al wat spelers vanwege blessures en het niet beschikbaar zijn vanwege werk. Hierdoor kregen een aantal spelers de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijdbespreking werd door Sallandia-trainer, Albert Broekhuis, erop gewezen dat Colmschate vanaf de 1e minuut vol op de aanval zal gaan spelen en zo proberen een gelijk spel uit het vuur te slepen.

Nadat de scheidsrechter d.m.v. een scheidsrechtersbal de wedstrijd had laten aanvangen, waren het de bezoekers die direct de aanval zochten. Sallandia zakte in en maakte de ruimtes klein en loerde op de counter. Toch wist Colmschate al vlot de aansluitingstreffer te produceren, nadat hun spits vrij voor goal de bal kon inkoppen, 3-2 (in de officiële wedstrijdminuut 65 van de wedstrijd). Hierna bleven de bezoekers aandringen, echter ze moesten op hun hoede zijn voor de gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Uit een van deze counters werd Dirk-Jan Uenk in de 71e minuut door Rick Wolvenne alleen voor Colmschate-keeper Raymond Locht gezet. De goaltjesdief van Sallandia liet zich deze kans niet ontnemen en speelde de keeper uit en scoorde de 4-2, waardoor de marge van de thuisploeg weer 2 goals was. Hierna bleef Colmschate de aanval zoeken, terwijl de thuisploeg inzakte en ruimtes klein maakte en vocht voor iedere meter. Colmschate bleef de overheersende ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl de thuisploeg er nog een paar keer gevaarlijk uit kwam. De eindstand werd uiteindelijk in 82e minuut bepaald op 4-3, nadat Colmschate een penalty kreeg voor hands in de 16-meter.

Dit betekend dat Sallandia ongeslagen (3 overwinningen) in de poule verder gaat. Wie de tegenstander dan zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Aankomende zondag speelt Sallandia de uitwedstrijd tegen de koploper sv Twello (aanvang 14.00 uur).


Leave a Reply