Categorie | Senioren

Sallandia bekert eenvoudig ronde verder

Bron: Deventervoetbal.nl

In een eenzijdige wedstrijd werd zaterdag Vevo eenvoudig opzij gezet door de mannen van trainer Johan van Ommen. Sallandia won het bekerduel in de eerste ronde van de knock-out fase met ruime cijfers, 8-0.

Van meet af aan was het wel duidelijk dat Sallandia wat goed te maken had. Vol passie en strijdlust werd rechtgezet wat de afgelopen weken fout was gegaan. De zaterdagclub uit Veessen/Vorchten zag de zwartgelen op zich af stormen en kon louter kansloos toezien hoe Mitchel Kiffen al na een kwartier spelen scoorde. Vevo moest na een half uur spelen met tien man verder, omdat de scheidsrechter het grove taalgebruik van één van de spelers bestrafte met een rode prent. Even daarvoor had Colak de Deventer ploeg al op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet.

Na de rust speelde Sallandia bij vlagen goed voetbal en kreeg het kans op kans. Abdullah Secka scoorde tien minuten na de thee de derde en de weer fitte captain Rick Wolvenne scoorde de vierde en vijfde goal in een tijdsbestek van vier minuten. De thuisclub was niet bij machte van de eigen helft te komen en Sallandia had nog een slotakkoord klaar liggen. Ross Bonevacia maakte er 0-6 van en het laatste woord was voor Abdulla Secka. In de slotminuten wist hij nog tweemaal de doelman te verschalken om de uiteindelijke 8-0 op het bord te toveren.

Coach Johan van Ommen oogde tevreden, maar was ook kritisch. ‘Natuurlijk ben ik tevreden, maar dit is geen garantie voor meer.’ Maar de nul was weer eens gehouden, daarvoor moest wel ‘good-old’ Manuel Schotman van stal worden gehaald. ‘Eigenlijk hebben we de hele achterhoede gerenoveerd. Dit naar aanleiding van een gezamenlijk gesprek afgelopen dinsdag’, verduidelijkte Van Ommen. ‘Het was allemaal aardig aan de bal, maar voetbal bestaat niet alleen uit balbezit.’

Daarmee doelde de oefenmeester op de matige seizoensstart van zijn club in de competitie. Van Ommen sloot of met een voldane grijns. ‘Eindelijk een keer de nul gehouden.’ Komende dinsdag speelt Sallandia een oefenduel tegen De Gazelle, aanvang 20.00 uur.

Bekerduel: Sallandia – Vevo 8-0
Doelpunten Sallandia: Abdullah Secka (3), Rick Wolvenne (2), Ross Bonevacia, Mitchel Kiffen, Mehmet Colak


Comments are closed.