Categorie | Senioren

Sallandia behoudt ongeslagen status

Sallandia toonde zich vanmiddag de club in vorm door de ongeslagen status in deze vijfde klasse G te continueren. Tegenstander Voorst werd op sportpark De Zandweerd eenvoudig ter zijde gezet met, slechts, 5-1.

In het duel werd al snel duidelijk dat de thuisclub veel verder was dan de gasten van de andere zijde van de IJssel. De uiteindelijke 5-1 zege was geen juiste afspiegeling van het klasseverschil op De Zandweerd op deze zonnige herfstmiddag. Trainer Johan van Ommen kan het zijn ploeg kwalijk nemen dat het de score niet uitbreidde naar dubbele cijfers, maar de coach genoot aan de andere kant van het zelfvertrouwen van veel spelers binnen zijn selectie.

Topschutter
In de eerste drie kwartier ging het nog redelijk gelijk op, iets wat trouwens geen verdienste was van de gasten uit Voorst; zij waren niet bij machte het de Deventenaren echt moeilijk te maken. De openingstreffer was van de man in vorm, topschutter Ricky Wolvenne. Ook vandaag blonk de veelscorende centrumspits weer uit. De coach riep uitgelaten: ‘Ja, die gozer is zo goed! Het is een fijn gevoel om zulke spelers in je groep te hebben.’

Vandaag scoorde Wolvenne driemaal en zette zijn totaal nu al op 17 goals. ‘Maar daarnaast lopen er nog een stuk of vier jongens die ook makkelijk, heel makkelijk kunnen scoren!’, vulde de oefenmeester, die pas heeft bijgetekend, aan. Tussen twee prachtige aanvallen door scoorde Voorst nog een gelijkmaker, maar na de rust kwamen ze er niet meer aan te pas.

Gebroken
Nadat Ozan Ihtiyar de 3-1 binnenschoot, was de ban volledig gebroken en volgde er alleen nog maar eenrichtingsverkeer op het doel van Ronald Barmentloo, de dappere sluitpost van coach Paul Roskam. Wolvenne en Marco van Meeteren voerden de score op tot 5-1, echter daartussen had Marco van Meeteren de man van het scorebord ook aan het werk moeten zetten. Van Ommen beaamde dat: ‘Jammer dat we weer vergeten door te drukken.’

Maar naast dat kritische puntje onderstreepte de coach ook trots het record dat nog steeds loopt: ‘Dit is zo mooi, drie maal gelijk en maarliefst acht gewonnen duels’. Een record dat uniek is bij Sallandia. De trotse coach sloot af: ‘De spelers gaan zo goed met elkaar om dat ik echt trots ben op die gasten. Weet je, als je wint heb je vrienden, maar mijn spelers maken het voor mij als trainer wel heel makkelijk’ .

5G: Sallandia-Voorst 5-1 (2-1)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne (3), Ozan Ihtiyar, Marco van Meeten


Comments are closed.