Categorie | Senioren

Sallandia 3 – SV Raalte 4

Op een Zonnige veels te vroege zondagochtend mocht het 3e van Sallandia aantreden tegen SV Raalte. De vorige wedstrijd eindigde na een spectaculaire slotfase in een 3-3. Waarbij de dienstdoende scheidsrechter wel heel opvallend beslissingen in het voordeel deed uitkomen van Raalte. De grootste complottheorieën en omkoopschandalen tot gevolg hebbende.

Toen iedereen in de kantine was aangekomen werd duidelijk dat ons 5e mensen tekort kwamen. Aangezien wij 16 man hadden, werd er besloten om 2 van de meest meedogenloze verdedigers van Deventer…. in de 5e klasse…. die op dat tijdstip aanwezig waren, uit te lenen.

In de kleedkamer werd begonnen met de voorbereiding. Hierin nam Waldy het woord waarbij iedereen na 5 minuten eigenlijk al was vergeten wat hij had verteld. Het ging ongeveer zo: uitwedstrijd in Raalte 3-3. Nu winnen dan kijken we omhoog.. en dat dan in een verhaal van 10 hele lange minuten.

Na een zeer sterke warming up…. Van de kant van Raalte dan, werd er afgetrapt. Sallandia kwam goed uit de startblokken. Na enkele ballen heen en weer te hebben gespeeld werd er een voorzet gegeven vanaf rechts. De bal stuiterde voor de goal langs waarbij een verdediger van Raalte het nodig vond om de bal met de hand te stoppen als in de beste dagen van Hans van Breukelen, Zodoende Raymond van een schotkans te behoeden. Raymond had hem in gedachte al in de kruising geplaatst. Zoals ie dat wel vaker doet in gedachte alleen het er tot nu toe in zijn voetbalcarrière nooit is uitgekomen. De tot dan uitstekend leidende scheidsrechter gaf een terechte pingel die als altijd zuiver werd ingeschoten door Raymond. Of het aan de traptechniek ligt van Raymond of aan het niveau van de keepers laten we gemakshalve even in het midden.

Na de bevrijdende 1-0 veranderde het spelbeeld niet en zocht Sallandia veelvuldig de aanval. Dit maal werd er een voorzet gegeven vanaf links. Weer beroerde een verdediger de bal met de hand, al dan niet geholpen door een redelijk opzichtige duw van die irritante egoïstische spits waar iedereen zich altijd kapot aan ergert. De handsbal was buiten de 16 en dus gaf de tot dan toe uitstekend leidende scheids een vrije trap. De werd laag in de hoek binnengeschoten door Raymond. Hierbij gaat de dank vooral uit naar een wederom niet goed opgepompte bal. Anders had hij waarschijnlijk huizenhoog overgeschoten. Dat hij makelaar van beroep is staat hier overigens totaal los van.

Het was duidelijk te merken dat Raalte niet in de wedstrijd zat en men begon zich aan elkaar te irriteren. Want het ligt natuurlijk altijd aan een ander dat het niet loopt. Ondertussen ging Sallandia vrolijk verder met voetballen. Buiten enkele acties van Patrick te Braak die zich herhaaldelijk vastliep vanwege een gebrek aan techniek was er 5 minuten vrij weinig te beleven. Van de vermeende persoonlijke klasse van vorige week was duidelijk niets meer merkbaar.

Een memorabel moment was er nog wel. Patrick te Braak die een pas gaf die zomaar een assist zou kunnen zijn geworden. Ware het Niet dat Siebrand hier zo verbaasd over was dat hij eerst 3 seconde nodig had om dit feit te verwerken. Helaas maar geheel te begrijpen kwam hij hierdoor niet lekker uit maar plaatste de bal in een uiterste inspanning toch nog op de paal.

Enige tijd later volgde uit een Corner een scrimmage waarbij Ronald de bal oppikte en droog in de verre hoek schoot. Waar iedereen een vreugde uitbarsting verwachte waarbij hij a la Romario een homage zou geven aan zijn pasgeborene koos hij er echter voor om stoïcijns terug te lopen naar de middellijn. Iedereen verbijsterd achterlatend met de vraag of hij 9 maanden geleden tijdens het hoogtepunt ook geen krimp gaf en meteen overging tot de orde van de dag alsof er nooit sprake zou zijn geweest van een vurig liefdesspel.

Na een simpele intikker van Patrick te Braak die een poging deed om de bal zo langzaam mogelijk over de lijn te laten rollen gebeurde er niet veel. Hierbij zou het aloude voetbalgezelgde: gooi je handtas erachter aan niet misstaan. Iedereen inclusief de tot dan toe uitstekend leidende scheids zocht na het rustsignaal de kleedkamer op voor een welverdiend bakkie thee.

Rust. Dus Pauze. 4-0

In de rust gooide Waldy er nog een stuk of 80 clichés uit waar McLaren nog Jaloers op zijn. Maar in feite kwam het erop neer dat we dit niet meer uit handen moesten geven en dat we scherp aan de 2e helft moesten beginnen.

Helaas gebeurde het dus niet waardoor Raalte zowaar scoorde.. Gloorde en dan toch nog hoop aan de horizon voor onze Vrienden.. of was het te vergelijken met de hoop die de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben dat de supporters van Ajax en Feyenoord elkaar na een wedstrijd gaan knuffelen.

Gelukkig bleek het laatste het geval. Al vrij snel hierna werd de 5-1 gescoord door wederom een simpele intikker van Patrick te Braak na goed voorbereidend werk van Ronald. Nu moet Heel Deventer helaas weer een week aanhoren dat hij nog steeds een gemiddelde van 2 doelpunten per wedstrijd heeft. Nadat de aftrap bijna was genomen stak ineens de grensrechter zijn vlag in de lucht. Hij dacht zich net op tijd te bedenken dat als hij zijn vlag in de lucht zou steken de goal alsnog afgekeurd zou worden. De tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter trapte hier echter niet in en wilde laten aftrappen. De spelers van Raalte trapte echter wel met open ogen in de misleidende gebaren van de grensrechter. Hierop kreeg de tot dan toe uitstekend leidende scheidrechter een stortvloed van verwensingen over zich heen. De tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter kom niet anders dan na 50 waarschuwingen een rode kaart trekken voor een speler van Raalte.

Dat het verzet nu definitief gebroken was mocht duidelijk zijn. Hierbij komt nog bij dat Raalte de bal liever over de zijlijn schoot dan naar een medespeler. Bij een afgeslagen aanval kon aldwin de bal oppikken en hij rende richting de middellijn. Op dat moment brak de eerste lentezon van het jaar door en veranderde de sprint van aldwin in een drafje en waande hij zich al dagdromend op de mooiste stranden van Bali. Ruw verstoord door het geschreeuw van teamgenoten ontwaakte hij en haalde de zelfingeleide counter eruit door de bal risicoloos terug te spelen. Zich de verdere wedstrijd afvragend wat hij in godsnaam op dit tijstip op een voetbalveld deed.

Uit een Corner van Sallandia werd de bal door Sanders ineens teruggelegd op Timo die in de Korte hoek Raak schoot. Hierbij was eindelijk weer een stukje voetbal intelligentie te zien van de heer Sanders die wij de afgelopen maanden node hebben gemist. Een andere, veel geloofwaardiger versie van het verhaal is dat hij de bal wilde aannemen maar door een chronisch gebrek aan techniek de bal per ongeluk voor de voeten van Timo belande. Kies zelf uw meest voor de hand liggende optie. Ik kan hierbij overigens melden dat slecht een persoon voor de eerste optie gaat kiezen.

Ergens tussendoor heeft Raalte ook nog gescoord. Waardoor de stand inmiddels op 6-2 stond. Iedereen leek vrede te hebben met deze stand. Totdat de ongenaakbare Freddie Drijsen diep in de 2e helft mee naar voren kwam, 3 man passeerde en een vernietigend schot a la Roberto Carlos op doel wilde lossen. De uitvoering van het schot bewijst echter dat de vergelijking ophoud bij het feit dat ze beide linksback zijn… Of zou het sympathie zijn geweest dat er niet meer uitkwam dan een flauw terugspeel balletje die in het hedendaags vrouwenvoetbal nog zou worden bestempeld als een verwijfd schot. Daags na de wedstrijd probeert hij ons er nog steeds van te overtuigen dat het professioneel tijdrekken was.

De grensrechter Jaco deed er overigens alles aan om de scheids uit zijn spel te halen. Nadat hij de zijlijn had opgesnoven wilde hij nog een peuk opsteken. Dit vond de tot dan toe uitstekend leidende scheids echter te ver gaan. Net als zijn teamgenoten overigens.

De in de 75 minuut ingevallen Erwin Koers besloot na enkele sprints, goed positie kiezen en oogstrelende passes dat de koek op was en vroeg een tactische wissel aan. zichtbaar vermoeid maar voldaan verliet hij genietend van zijn welverdiende publiekswissel in de 76e minuut het veld.
Buiten enkele kansen over en weer die voornamelijk verpruts werden door de altijd veels te egoïstische Patrick te Braak gebeurde er niet veel. Dit deed de tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter beslissen om het eindsignaal ten gehore te brengen.

Eindstand 6-2

Overigens kan het maar zo zijn dat het 7-2 of 6-3 is geworden.

Volgens Waldy een goede overwinning waarna we weer omhoog kunnen kijken. Volgende week Sportclub Deventer. Een niet te onderschatten tegenstander. Waarbij uit een ander getapt zou moeten worden. Een 6 punten wedstrijd. Erop of eronder. waarbij 90 minuten lang concentratie vereist is. Waar we 110% zullen moeten geven. Waar we niet mogen verslappen.


Comments are closed.

Hoofdsponsor

Webshop

Twitter

januari 2019
M D W D V Z Z
« dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031