Categorie | Senioren

Ruime overwinning voor Sallandia

Gisteren stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen Wissel op het programma. Wissel stond onderaan met slechts 1 punt, echter tijdens de wedstrijdbespreking werd door Albert Broekhuis aangegeven hun niet te onderschatten en direct naar voren te verdedigen en de verdediging van Wissel onder druk te zetten.

Nadat de scheidsrechter Dhr. Harmsen had gefloten voor de 1e helft, probeerde Sallandia de opdrachten uitvoeren, zoals tijdens de wedstrijdbespreking was besproken. Echter de gasten uit Deventer hadden moeite om in hun spel te komen, dit werd mede veroorzaak door de thuisploeg, die met een gezonde portie vechtlust het spel van de bezoekers wisten te ontregelen. Er gebeurde tot de 20e minuut eigenlijk weinig, totdat Sallandia de eerste fatsoenlijke aanval op de mat wist te leggen. Dirk-Jan Uenk werd in de 16-meter had ingespeeld, waarop hij de bal goed afschermde en daarna de bal terug legde op de opgekomende laatste man Lorenzo Bink. Lorenzo Bink scoorde vanaf een meter of 20 met verwoestende knal bovenin de kruising voor de 0-1. De Sallandia-supporters gingen er eens goed voor zitten, want ze dachten dat de score wel snel zou kunnen oplopen, echter ze kwamen bedrogen uit. Gedurende het restant van de 1e helft gebeurde er niet veel meer en werd er gerust met een 0-1 stand.

Deze 1e helft was van beide ploegen zwak en tijdens de rust werd door trainer Albert Broekhuis nogmaals aangegeven om de linies kort te houden en het tempo op te voeren.

Direct na de aftrap van de 2e helft waren het de bezoekers die het iniatief namen en direct al een grote kans opleverde, echter deze werd voorlangs geschoten. Echter na 10 minuten spelen stond de 0-2 op het bord, nadat Sallandia-keeper Alex Minnes een lange bal gaf en deze werd door Leroy Rietman verlengd, waardoor Dirk-Jan Uenk alleen voor de keeper kwam en beheerst binnenschot. Na deze goal werden de gastheren ook gevaarlijk, echter Alex Minnes bracht 2 keer redding voor Sallandia. Sallandia beef, ondanks deze 2 kansen voor Wissel, duidelijk de betere ploeg en in de 68e minuut werd de 0-3 door de gasten uit Deventer geproduceerd. Na een goede een twee tussen Dirk-Jan Uenk en Alesio Tronica wordt de bal door Dirk-Jan bij de 2e paal gelegd en uit zijn voorzet kopte Leroy Rietman de bal op de kruising. Deze bal springt terug en wordt uiteindelijk door Marco van Riet binnengegleden. Drie minuten later stond het al 0-4, nadat Rick Wolvenne het duel op het middenveld won en met zijn pass Marco van Riet alleen voor de keeper zette en deze zijn 2e van de middag kon scoren. Echter de Sallandia verdediging was een minuut later niet bij de les, in een onoverzichtelijk situatie dacht Lorenzo Bink redding te brengen, maar hij raakte de bal totaal verkeerde en hij scoorde de 1-4 in zijn eigen doel. De gastheren kwamen zelfs 5 minuten voor het einde op 2-4, doordat de verdedigers van Sallandia veel te slap ingrepen. Echter een minuut laten gaat Dirk-Jan Uenk goed door en doordat hij de bal breed legde kon Rick Wolvenne simpel de 2-5 scoren. In de laatste minuten kregen de gasten nog een paar grote kansen, deze waren echter niet aan hun besteed. Het laatste doelpunt werd in de 90e minuut door Rick Wolvenne gescoord, hij speelde zich vrij en zijn schot van 25-meter verdween op schitterende wijze in linker kruising en dit betekende de 2-6.

Al met al een verdiende overwinning voor Sallandia en volgende week wacht Apeldoornse Boys en kan Sallandia proberen de punten in huis te houden.


Leave a Reply