Categorie | Senioren

Rohda in beker maatje te groot voor Sallandia

Bron: Deventervoetbal.nl | Alle foto’s van de wedstrijd staan in het fotoalbum. Met dank aan Henny Meijerink. Klik hier.

In een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, was Sallandia gisteravond niet bij machte om hoofdklasser Rohda Raalte pijn te doen in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De ploeg van trainer Johan van Ommen ging dan ook onderuit met 0-4.

Rohda zette vol druk op Sallandia en kreeg daardoor ook een paar grote kansen. Sallandia probeerde er voetballend uit te komen en had zo ook wel een paar goede momenten. Maar het bleek toch dat het verschil in klasse groot was. De 0-1 kon dan ook niet lang op zich laten wachten.

Dat openingsdoelpunt van de bezoekers werd overigens wel vanuit buitenspelpositie gemaakt. Sallandia bleef redelijk voetballen en kreeg via Abdullah Secka de kans om te scoren. De nekslag voor de thuisploeg was de 0-2 in de 45e minuut; door een dekkingsfout wist Rohda te scoren.

In de tweede helft bleef Sallandia het wel proberen en kreeg het ook wel wat mogelijkheden, maar Rohda maakte de 0-3 en 0-4 en gaf daarmee dus duidelijk aan dat het klassenverschil groot was. Rick Wolvenne had vlak voor het einde de eretreffer kunnen maken, maar schoot net naast.

Trainer Van Ommen was niet ontevreden. ‘Nee, zeker niet. De 0-1 was buitenspel en de 0-2 viel net voor de rust en was een tikkie. Rohda speelt niet voor niks vier klassen hoger.’ Toch had de oefenmeester genoeg dingen gezien die hij wil meenemen naar de volgende wedstrijden.

Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Abdullah Secka met een hamstringblessure. ‘Hij speelde de laatste tijd goed en het is sneu voor hem en ons’, aldus trainer Van Ommen.

Beker: Sallandia – Rohda Raalte 0-4 (0-2)


Comments are closed.