Categorie | Senioren

Onnodige nederlaag Sallandia

Gisteren, 2e Paasdag, moest Sallandia de uitwedstrijd tegen WWNA spelen. Voor beide ploegen stond er nog wat op het spel. Sallandia moest winnen om zijn kleine kans op de nacompetitie te behouden, terwijl bij winst voor WWNA hun kans op het bereiken van de nacompetitie groter werd.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er door interim-coach Henk Fuchs wat tactische puntjes op de 1 gezet m.b.t. door hem gewenst speelwijze. Nadat het team eerst naar de 1e helft had gekeken van de B1 tegen DVS ’33 uit Ermelo, het betrof de kwartfinale voor de beker, werd er afgereisd naar Wenum-Wiesel.

Even na tweeën werd er begonnen aan de wedstrijd op een keihard en hobbelig veld, wat voor de bezoekers uit Deventer eigenlijk geen probleem moest geven, gezien de toestand van hun eigen hoofdveld.
In het eerste half uur wisten beide ploegen zich geen kans te creëren. Sallandia speelde tactisch zeer sterk en voerden de de taken uit zoals Henk Fuchs gevraagd had. De gastheren durfden eigenlijk niet teveel navoren te voetballen omdat ze bang waren om in de counters van Sallandia te lopen. Toch was het Sallandia die de score in de 39e minuut opende, nadat de doelman van WWNA de bal zeer slecht inspeelde naar zijn verdediger. Hierdoor kon Dirk-Jan Uenk er tussen komen en vrij simpel 0-1 binnenschieten. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want 3 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop. De strafschop werd vrij makkelijk door de scheidsrechter gegeven voor vermeend hands door Wesley Bosch, echter hij speelde duidelijk de bal met zijn borst. Dit cadeautje werd door de thuisploeg dankbaar aangenomen en het stond 1-1, dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust werd er door Henk Fuchs nogmaals op geattendeerd om te blijven voetballen zoals de in de 1e helft, want dan zouden de punten voor Sallandia zijn. Het begin van de 2e helft was een kopie van de 1e helft, echter namate de wedstrijd vorderde werd Sallandia sterker en wist het zich 4 levensgrote kansen te creëren. Echter de bezoekers hadden het geluk niet aan hun zijde, want 2 ballen gingen net naast of op de paal of de keeper van de thuisploeg was een grote sta in de weg. Daar tegen was Sallandiadoelman Alex Minnes twee keer zeer attent bij een snelle uitbraak van WWNA. Maar zoals een oude voetbalwet luid, als men verzuimd om te scoren, dan valt de goal aan de andere kant. Dit gebeurde in de 80e minuut, toen de thuisploeg na een snelle counter, in 3 proberen de bal binnen werkte

3 minuten voor het einde staakte de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk na wat onvriendelijkheden tussen een aantal WWNA en Sallandiaspelers. Gedurende dit opstootje konden 2 Sallandiaspelers voortijdig vertrekken. Na een afkoelingsperiode van 5 minuten vervatte de scheidsrechter de wedstrijd en gedurende deze laatste 3 minuten gebeurde er niet veel en was de eindstand 2-1

Sallandia kan eventuele promotie via de nacompetitie vergeten, want ze zijn uitgeschakeld. Toch speelde Sallandia gisteren misschien tactisch wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het enigste wat er aan mankeerde is het afmaken van de kansen.


Comments are closed.