Categorie | Senioren

Imponerende zege van Sallandia in Zwolle

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia overklaste vanmiddag de nummer twee op de ranglijst. SV Zwolle had in eigen huis geen moment grip op de Deventer ploeg, die bijna bang wordt van zichzelf. Trainer Johan van Ommen over de 1-6 winst: ‘Verrast en geschrokken dat we zo goed zijn.’

SV Zwolle degradeerde afgelopen seizoen en was op ramkoers richting promotie. Sallandia heeft vanmiddag echter hun kwetsbaarheden blootgelegd. Het eerste kwartier was vol aftastend voetbal, waarover Van Ommen wel kon concluderen dat zijn ploeg bepalend was, maar slecht met de kansen omging. Na twintig minuten spelen viel de openingstreffer voor de Deventer ploeg.

Zelfvertrouwen
In een goede aanval, waarin Rick Wolvenne en Mehmet Colak te bewonderen waren als architecten, stond Patrick Maneschijn aan het einde. Vol zelfvertrouwen omspeelde hij de laatste horde om al vallend de bal tegen de touwen te drukken. Met de poreuze voorsprong tegen de nummer twee van 4H bleef de sterke as het voortouw nemen.

Van Ommen zag voor het eerst zijn ogenschijnlijk sterkste elf op het veld, die ook nog eens de uitgetekende lijnen goed neerzetten. Vijf minuten voor de pauze produceerde Sallandia een goede aanval over veel schijven, waarbij een afvallende bal voor de voeten van Ross Bonevacia belandde. De spits werkte goed af.

Sallandia maakte goed gebruik van de ruimte die ontstond in het centrum van het Zwolse team. Mehmet Colak excelleerde door drie man het bos in te sturen en een splijtende pass te versturen naar Patrick Maneschijn. Zo’n actie wordt alleen nabesproken als er een doelpunt uit valt, hetgeen ook gebeurde. Koel werkte Maneschijn, de man in vorm, af en zette de 0-3 op het bord.

Grappend
Ontspannend grappend beleefde Sallandia de rust, bijna nonchalant ogend. Daarvoor waarschuwde coach Van Ommen, die genoot van zijn ploeg die de trainingsvormen tot uiting liet komen op de grasmat. ‘Mooi, al die automatismen die er uit komen de laatste weken’, vindt Van Ommen.

De lange ballen op de twee ‘torenflats’ voorin bij SV Zwolle brachten even wat onrust, maar een heerlijke counter zorgde voor een einde aan alle onzekerheid. Razendsnel, één-twee keer rakend kwam de Deventer formatie uit bij Rick Wolvenne. De aanvoerder zette Maneschijn alleen voor de keeper en ogenschijnlijk eenvoudig rondde de jongeling af voor de 0-4.

Het keurkorps van Van Ommen kon het duel uitspelen en genoot er duidelijk van. ‘We moeten bang worden voor onszelf’, evalueerde de oefenmeester al duidend op de teamprestatie. ‘We creëerden tien of twaalf 100% kansen en gaven er twee weg, waaruit zij één keer scoorden.’ Die tegentreffer ontstond door nonchalant uitverdedigen van de flegmatieke Colak. De Zwolse ploeg strafte dat rigoureus af.

Snelheid
Tien minuten voor het einde scoorde Bonevacia zijn tweede, na een vlot lopende aanval. Op volle snelheid tikte de buitenspeler binnen toen Van Meeteren hem goed bediende. Het laatste woord was voor Abdullah Secka die twintig minuten voor het einde was ingevallen. Met alleen Regelink als langdurig geblesseerde, is de concurrentie groot geworden binnen de selectie van Sallandia.

Secka is tweede keus vlak na zijn blessure, maar toonde wel veerkracht met een briljante treffer. Van ruim twintig meter mikte hij hard binnen om de eindstand naar 1-6 te tillen. De trotse hoofdcoach Johan van Ommen loofde de teamprestatie. ’We hebben ze kansloos gelaten, tactisch een bijzonder sterk uitgevoerde wedstrijd van mijn ploeg.’

Een achteraf eenvoudige winst moet volgende week een vervolg krijgen in de stadsderby tegen DAVO. ’Het verlies tegen ABS is nu nog zuurder, we moeten voorkomen dat hetzelfde ons volgende week nog eens overkomt’, aldus Van Ommen, die in de race is naar de koppositie met zijn ploeg.

4H: SV Zwolle – Sallandia 1-6 (0-3)
Doelpunten Sallandia: Patrick Maneschijn (3), Ross Bonevacia (2), Abdou Secka


Comments are closed.