Categorie | Senioren

Herhaling Davo-Sallandia toch later

Bron: Deventervoetbal.nl

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat Sallandia op 19 oktober ‘gewoon’ bekert bij VEVO en de tweede helft tegen Davo staat nu gepland op een latere datum: 24 november. Daarmee lijkt de KNVB bakzeil te halen, gezien de oorspronkelijke beslissing om dit duel te schrappen, om op die datum de tweede helft van Davo – Sallandia opnieuw af te laten werken. In een eerder artikel* las u al dat er nogal wat commotie was bij alle partijen aangaande het oorspronkelijke duel van 22 september.

Sallandia, in naam van trainer Johan van Ommen, heeft de KNVB zover gekregen die tweede helft tegen Davo te verschuiven. ‘We hebben veel georganiseerd om er een leuke dag van te maken.’ Natuurlijk is er ook vrij gevraagd door veel selectieleden van Sallandia en daar was het bondsbureau wel gevoelig voor. Coach Van Ommen is sowieso nog steeds ontstemd over het feit dat die bewuste tweede helft nog steeds op de agenda prijkt.

’Belachelijk in een democratisch land dat wij niet gehoord zijn in deze’, vindt Van Ommen. Sallandia steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De club is van mening dat de scheidsrechter tegenstander Davo destijds ruimhartig heeft voorgesteld te wisselen. Op die manier kon er gewoon met 11 tegen 11 verder worden gespeeld. Het is immers Davo dat besloot met tien man verder te gaan en daar wil Sallandia niet de dupe van zijn.

Van Ommen waakt wel voor irritatie. ‘Het zou enorm jammer zijn als deze eenzijdige beslissing rancuneuze gevolgen heeft voor de clubs onderling’. De Deventer coach sprak daarom vanmorgen met Davo coach Eric Whittie en stelde vast dat de kou uit de lucht is onderling. ‘Het was een helder en open gesprek, waarbij we goed de meningen konden uitlichten en inzicht hebben gekregen in de situatie.’

Niek Roosendaal van de KNVB blijft stellig. ‘De beslissing is een bestuurlijke en daarin kan niet in beroep worden gegaan.’ Sallandia is wel aan het onderzoeken of er verweer kan worden aangetekend. ‘De scheidsrechter wordt in zijn hemd gezet en wij worden dupe van zaken waaraan wij geen schuld hebben’, vertelt Van Ommen. Duidelijk is dat het gehele verhaal nog niet afgesloten is, maar volgende week zaterdag 19 oktober speelt Sallandia wel gewoon tegen VEVO in de beker om 15:30 uur.

De KNVB houd vooralsnog vast aan het uitspelen van Davo tegen Sallandia op 24 november aanstaande. Wordt vervolgd….


Comments are closed.