Categorie | Senioren

Dwaling scheids kost Sallandia de winst

Na een mooie en spannende wedstrijd weet Sallandia wat het is om tegen twaalf man te spelen… Na de wedstrijd tegen Apeldoornse Boys overheerste bij Johan van Ommen ongeloof. ,,Laat ik het netjes houden, maar de scheids was een drama! Alle twijfel ballen gingen naar de tegenpartij”, meende de trainer.

Van Ommen maakte wel een compliment naar zijn ploeg. ,,We hebben wat weinig kunnen trainen en dan leveren we desondanks zo’n prestatie! Bij de 1-0 van Mitchel Kiffen dacht ik: nou gaan we er overheen, maar na wat mogelijkheden en twee honderd procent kansen en de irritatie naar de scheidsrechter die bij ons ontstond, werd Apeldoornse Boys wat beter en kwamen ze terug in de wedstrijd: 1-1.”

In de tweede helft bleef het spannend op de Zandweerd en na ruim een uur spelen maakte de net ingebrachte Leroy Rietman de verdiende 2-1. Nog geen vier minuten later vergat Sallandia de 3-1 te maken door Mitchel Kiffen. Daarna kwam al snel de 2-2 waar een duidelijke handsbal aan vooraf ging. Maar de scheidsrechter liep niet eens naar de grensrechter. Een blinde kon nog zien dat het hands was”, vond Van Ommen.

Daarna had het twee kanten op gekund, maar Sallandia bleef zich maar irriteren aan de scheidsrechter. ,,Naar de kansenverhouding had het maar zo 7-4 kunnen staan”, berekende de Deventer trainer. ,,Als opmerking van Apeldoornse kant werd genoemd dat zij een punt hadden gestolen bij Sallandia. Dat zegt al genoeg…”

5G: Sallandia – Apeldoornse Boys 2-2 (1-1)
Doelpunten Sallandia: Mitchel Kiffen, Leroy Rietman


Comments are closed.