Categorie | Senioren

Doelpuntenfestijn in duel Davo en Sallandia

Gisteravond speelden Sallandia en Davo vriendschappelijk tegen elkaar. Op de avond dat GA Eagles en VVV Venlo bekergeschiedenis schreven in de Adelaarshorst, gebeurde op de Zandweerd iets soortgelijks: veel kansen en veel doelpunten, waarbij Davo met de zege huiswaarts keerde, 4-5.

In  de beginfase van het oefenduel had vierdeklasser Davo het betere van het spel. Sallandia liet zich op eigen terrein behoorlijk verrassen. Mede door enkele persoonlijke fouten bij de vijfdeklasser stond het binnen een kwartier al 0-3 voor de ploeg van trainer Eric Whittie. Hierna kwam Sallandia beter in de wedstrijd en wist het de achterstand met een aantal goed  uitgespeelde kansen terug te brengen tot 3-3. De ruststand werd echter nog 3-4, omdat Davo nog uit een, van richting veranderde, vrije trap wist te scoren.

In de rust werd er bij Sallandia afgesproken om er vanaf het begin kort op te zitten en zodoende tegenstander Davo onder druk te houden. Het waren echter de blauwhemden die al vroeg in het tweede bedrijf wisten te scoren, zodat het team van trainer Johan van Ommen weer tegen een 3-5 achterstand aan keek. Toch gaf zijn team niet op en werd het gedurende die tweede helft steeds sterker. De doelman van tegenstander Davo groeide in het duel en bleek een enorme sta in de weg voor Sallandia.

De thuisclub kreeg genoeg kansen om zelf te scoren, maar als de sluitpost het niet voorkwam, was het aluminium wel een onpasseerbare tegenstander. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer wel; vanaf elf meter werd de uiteindelijke 4-5 eindstand op het bord gebracht. Het was een goede oefenwedstrijd, waarbij beide ploegen, in een hoog tempo, vol op de aanval speelden en Davo wat gelukkiger was in het afronden van hun kansen.

De doelpuntenmakers bij Sallandia waren: Omar Choujar (2), Leroy Rietman en Rick Wolvenne.


Comments are closed.