Categorie | Senioren

Doelman Bürhan Gür kantelt stadsderby

Bron: Deventervoetbal.nl

Afgelopen zondag mocht Sallandia op het eigen kunstgras ‘buurman’ FC RDC (zon) ontvangen. In een gelijkopgaande wedstrijd zorgde doelman Gür voor de kentering bij Sallandia. Hij stopte een strafschop en gaf zijn ploeg daarmee de energie om het duel naar zich toe te trekken (4-1).

De stadsderby startte gelijk op. Al had Rick Wolvenne na één minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen voor de thuisploeg. Beide doelmannen waren persoonlijk verantwoordelijk voor de 0-0 ruststand. Na de thee startte Sallandia het best, wat ook werd uitgedrukt in de score. Na snel combinatiespel zorgde Patrick Maneschijn voor de openingstreffer. De ploeg van Van Ommen kreeg meer mogelijkheden, maar verzuimde de score uit te bouwen.

Douchen
FC RDC vocht zich keurig terug in het duel en strafte een onoplettendheid in de zwartgele defensie af met de gelijkmaker. Vanaf dat moment waren het de gasten die het heft in handen namen en zelfs een strafschop meekregen. De veroorzaker, Leroy Rietman, kreeg daarbij zijn tweede gele prent en kon voortijdig douchen. Voordat de ervaren verdediger in de kleedkamer verdween, zag hij nog wel dat zijn ploeggenoot, Bürhan Gür, de inzet vanaf elf meter keerde! Daarmee kantelde het duel verrassend naar Sallandia.

De keeper had de thuisploeg nieuwe energie gegeven met de gekeerde penalty en snel combinerend scoorde John Ross Bonevacia de 2-1. Met tien man bleef Van Ommens team de betere en invaller Abdullah Secka vestigde alle aandacht op zich in de laatste minuten van het enerverende duel. Nadat hij eigenhandig de 3-1 maakte, zorgde Secka ook nog eens voor de kers op de slagroom door zes man van FC RDC zijn hielen te tonen. Het afmaken gunde Abdullah aan zijn maatje Patrick Maneschijn, keihard joeg die het speeltuig tegen de touwen voor de 4-1 eindstand.

Veerkracht
Met tien man had de thuisploeg veerkracht getoond en daar was Van Ommen bijzonder tevreden over. ‘Klopt. Na de gekeerde penalty door Burhan Gür, was mijn ploeg de betere.’ De coach noemde het een verdiende overwinning. ‘Het was lang gelijkopgaand en dat maakt het juist mooier om dan te winnen’, aldus Johan van Ommen.

De oefenmeester gaf twee weken terug aan te vertrekken bij Sallandia, echter hardnekkige geruchten langs het veld deden gisteren anders vermoeden. De Deventer coach zelf wilde er niet op reageren, maar vaste fans verzekerden dat de trainer mogelijk volgend seizoen gewoon voor de groep zal staan. Dat zou een opmerkelijke move zijn van Johan van Ommen, maar veel spelers van deze selectie hebben veel vertrouwen in hun trainer en werken ook volgend seizoen het liefst met hem.

4H: Sallandia – FC RDC (zon) 4-1 (0-0)
Doelpunten Sallandia: Patrick Maneschijn (2), John Ross Bonevacia, Abdullah Secka


Comments are closed.