Categorie | Senioren

Degradatie Sallandia is een feit

Op zondag 9-5-2010 stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen Overwetering op het programma. Door schorsingen / blessures / ziekte en vakantie had Dave Kok slechts 11 spelers beschikbaar en waren 3 B-spelers bereid om mee te gaan als wissels. Sallandia wist dat ze moesten winnen om rechtstreeks degradatie te ontlopen.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Dhr.IJsendoorn had gefloten voor het begin van de 1e helft, ontwikkelde de wedstrijd zich langzaam tot een strijd op het middenveld en waarbij beide elftallen zich niet echt uitgespeelde kansen creëerden. De gastheren werden na een half uur spelen iets sterker en zij waren het ook die de score opende in de 39e minuut, nadat ze de buitenspelval van Sallandia omzeilde. De tegenslag kwam hard aan bij gasten uit Deventer en tot aan de rust kwam Sallandia niet meer in het stuk voor.

Tijdens de rust werden er afspraken gemaakt om alles of niets te gaan spelen en er 45 minuten vol voor te gaan. Nadat de scheidsrechter had gefloten was het Sallandia dat direct druk probeerde te zetten op de tegenstander en op deze manier kansen te krijgen. Echter de gastheren bleven redelijk eenvoudig op de been en waren met hun snelle uitvallen levensgevaarlijk. Na een uur spelen werd er door Dave Kok gewisseld en ging Sallandia achterin een op een spelen en met een 4e aanvaller de aanval gezocht. Sallandia probeerde de druk op te voeren op de verdediging van Overwetering, welke redelijk eenvoudig op de been bleef. De gasten uit Deventer kwamen niet verder tot 3 kleine kansen, terwijl de gastheren door hun snelle uitvallen enkele grote kansen kregen. In de 89e minuut viel het doek voor Sallandia definitief, doordat Overwetering uit een snelle uitval de 2-0 wisten te scoren.

Door deze nederlaag is Sallandia gedegradeerd uit de 4e klasse en zal het volgend seizoen in de 5e klasse spelen.


Leave a Reply