Categorie | Senioren

Degradatie komt voor Sallandia steeds dichterbij

Donderdagavond 15-4-2010 moest Sallandia de inhaalwedstrijd spelen bij Wilp. Beide ploegen strijden tegen degradatie, waarbij Wilp 1 punt meer had dan Sallandia.

Sallandia miste een 5-tal spelers, geblesseerd Rick Wolvenne en Jerry Buitenhuis, geschorst Marco van Riet en Sophea Uk, terwijl Bjorn Jansen afwezig was i.v.m. vakantie in Egypte. Ernesto Nikkels kon vanwege zijn werk pas tegen 19.30 uur aanwezig zijn in Wilp. Hier door was Dave Kok gedwongen een beroep op jeugdspelers te doen, Hakan Sengun en Burak Kazci uit de A1 en Ogun Mutlu uit de B1.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft, waren de bezoekers degene die de eerste grote kans kregen en waren in de eerste 5 minuten duidelijk de sterkere ploeg. Echter de paar kansjes werden niet verzilverd. Hierna werd Wilp steeds sterker en dwong Sallandia langzaam steeds verder terug en kreeg enorm veel kansen, welke niet door de gastheren werden benut, of de paal bracht redding voor Sallandia. Het was toch Wilp dat de score opende in de 22e minuut, na een enorme verdedigingsfout van Sallandia. Na deze tegenslag vocht Sallandia zich langzaam terug in de wedstrijd en het waren de gasten die Wilp steeds verder terugdwongen. Hierdoor kreeg Sallandia in het laatste kwartier van de 1e helft een aantal grote kansen, welke werden gemist of door Wilp met de nodige moeite werden verijdeld. Toch wist Sallandia net voor de rust de gelijkmaker te produceren, een verdedigingsfout van Wilp werd koelbloedig afgestraft door Dirk-Jan Uenk. In de eerste helft werden zowel door Wilp en Sallandia zoveel kansen gemist, dat het een wonder mag heten dat het slechts 1-1 was.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 2e helft, was het Sallandia dat direct het iniatief nam en al snel op voorsprong. Harold Broekhoff jaagde de bal snoeihard in goal van Wilp. Echter lang kon Sallandia niet genieten van de voorsprong, want Wilp dwong Sallandia langzaam terug en binnen het uur stond het gelijk 2-2. Met deze gelijke stand kon Sallandia niet leven en ging weer op zoek na de 3-2, echter Wilp bleef enorm gevaarlijk met hun counters.
Het noodlot sloeg voor Sallandia toe in de 65e en 68e minuut, terwijl Sallandia op zoek was naar de voorsprong, sloeg Wilp toe en scoorde de 3-2 en 4-2. Waarbij de 3-2 uit een buitenspel situatie werd gescoord. Hierna probeerde Sallandia nog terug te komen in de wedstrijd en ging nog meer risico nemen. Er kwamen nog wel wat kansjes, maar deze werden niet verzilverd. In de 80e minuut besliste Wilp de wedstrijd definitief en scoorde uit een duidelijke buitenspel situatie de 5-2.

Door deze nederlaag heeft Sallandia 4 punten achterstand op Wilp en 5 punten achterstand op Holten, terwijl er nog 4 competitiewedstrijden gespeeld moeten worden. Het gat kan in 4 wedstrijden altijd nog worden gedicht, echter als men reëel is, dan kan Sallandia na de nederlagen tegen directe concurrenten Holten en Wilp, degradatie niet meet ontlopen. Aankomende zondag speelt Sallandia thuis tegen kampioenskandidaat Dieze West en gaat een zware wedstrijd tegemoet.


Leave a Reply