Categorie | Jeugd

De jeugd van deze week nr.49

Naam: Niek Homan (D1)
Leeftijd: 11 jaar

Wat wil je vertellen over je gezin?
Ik woon in twee huizen. Van de twee weken woon ik negen dagen bij mijn moeder en haar vriend en vijf dagen bij mijn vader (Freddy, voorheen actief bij Sallandia) en zijn vriendin. Verder heb ik een broer Koen (15 jr.) die hier vroeger ook heeft gevoetbald.

Wat zijn je hobby’s?
Ik speel veel buiten; voetballen, tafelen en basketballen. Eigenlijk is koken ook een echte hobby van mij. Het leukst vind ik om vis te bereiden.

Naar welke school ga je, welke groep/klas en wat wil je later worden?
Ik zit in groep 8 van de Kees Wilkeshuis basisschool, bij meneer Dick. Ik wil later officier in het leger worden. Ik houd van actie en wapens. Of ik wil chefkok worden.

Sinds wanneer ben je lid bij Sallandia?
Ik ben in de F-jes begonnen bij Sallandia ongeveer 3,5 jaar geleden. Ik wilde met mijn vrienden Bryan en Rody voetballen. We zitten nu bijna elk jaar in hetzelfde team

Wat is je favoriete top-club?
Barcelona is mijn favoriete topclub. Ze voetballen altijd mooi. In Nederland is PSV mijn favoriet. Ik weet niet goed waarom, dat voelt gewoon goed. Ik heb een slaapkamer die helemaal is ingericht met PSV; lampen, dekbed, posters….

Wie is op dit moment jouw favoriete speler?
In Nederland is dat Dries Mertens (PSV). Messi is mijn favoriet en is de beste voetballer aller tijden. Hij heeft niet voor niets de gouden schoen gewonnen.

Op welke positie voetbal jij het liefst?
Ik voetbal links-back in de D1. Ik voetbal daar graag. Mijn sterke kanten zijn snelheid, hard schot en ik kom steeds makkelijk voor een tegenstander om de bal eerder te hebben.

Wat is je mooiste Sallandia moment/herinnering?
Toen ik scoorde in de D1. Ik kwam voor de man en pakte dus de bal af, speelde deze naar Yusuf, deze speelde naar Bryan en terwijl ik door was gelopen kreeg ik de bal weer terug en scoorde met de punt.

Wie vind jij de beste speler van de D1? (vraag van Bryan Willemsen; vorige week)
Maxim Steenbergen is de beste. Hij is snel, heeft loopvermogen en heeft een goed schot.

Reservebank: Wie is de volgende voor een interview? Niek wil dat Burak Kacar (D2)de volgende zal zijn.


Comments are closed.