Categorie | Jeugd

De jeugd van deze week nr.44

Naam: Appie Jonkers (B1)
Leeftijd: 16 jaar

Wat wil je vertellen over je gezin?
Ik woon met mijn ouders en broertje Tygo (8jaar).

Wat zijn je hobby’s?
Naast voetbal op het veld, ben ik vaak aan het voetballen op het Cruyffcourt. Verder hang ik met vrienden en vind ik het leuk om op de scooter te rijden.

Naar welke school ga je, welke groep/klas en wat wil je later worden?
Ik doe Theoretische Leerweg op ‘t Slatink van het Etty Hillesum Lyceum. Ik zit in het vierde jaar en heb nog geen idee wat ik later voor werk wil doen; ik denk iets op een kantoor.

Sinds wanneer ben je lid bij Sallandia?
Sinds twee jaar voetbal ik bij Sallandia.

Waarom / Hoe ben je bij Sallandia gekomen?
Eerder heb ik heel lang bij CJV-ers gevoetbald, maar daar had ik het niet meer naar mijn zin. Bij Sallandia speelden veel vrienden van mij.

Wat is je favoriete top-club?
In Nederland ben ik voor Feyenoord; dat voelt gewoon goed, ik verwacht dat ze van Ajax winnen met 2-1 (bijna Appie, jammer voor jou; red.) Mijn favoriete club overall is Barcelona. Hun samenspel is super.

Wie is op dit moment jouw favoriete speler?
Lionel Messi kan zo goed dribbelen, dat doet niemand hem na. Hij is de beste.

Wie is je favoriete speler ooit?
Diego Armando Maradona is de beste speler ooit. Ik vind het zo knap toen hij zo maar het hele veld over sprintte iedereen en alles uitkapte en mooi scoorde voor Argentinië.

Op welke positie voetbal jij het liefst?
IK speel in de B1 altijd spits en in het 6de in ieder geval aanvallend. Ik ben wel een beetje technisch, maar mijn wapen is mijn snelheid.
IK ben voor mijn leeftijd eigenlijk nog een B-speler, maar ik heb vrienden en familie in het 6de. Ik wil niet kiezen, dus doe zoveel mogelijk met beide teams mee.

Wat is je mooiste Sallandia /voetbal moment/herinnering?
IK heb geen bijzonder moment dat mij bij is gebleven. Wel vind ik het leuk dat we tegen het 4de van Sallandia hebben gewonnen, terwijl zij ook nog een klasse hoger voetballen.

Reservebank: Wie is de volgende geïnterviewde? Delano Kiffen zal de volgende zijn.

Appie, die als enige speler wekelijks bij de jeugd en de senioren voetbalt.


Comments are closed.