Categorie | Jeugd

De jeugd van deze week nr.10

Het heeft even stil gestaan door de winterstop maar de komende tijd zal er weer een wekelijks interview te lezen zijn van een jeugdspeler of begeleider.

ivar-van-esNaam: Ivar van Es (D2)
Leeftijd: 11 jaar

1. Wat wil je vertellen over je gezin?
Ik woon bij mijn moeder Lia en stiefvader Andre. Ik heb een broertje Jannick van 10 jaar en een babybroertje Morrison van 1 jaar. Om het weekend ben ik bij mijn vader Gregor en stiefmoeder Tamara.

2. Wat zijn je hobby’s?
Ik vind het leuk om in de buurt en op school op mijn skateboard te rijden. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe, waarmee ik bij Burnside kan stunten. Voetbal is een hobby en ik hou van games op de I-Pod.

3. Naar welke school ga je, welke groep/klas en wat wil je later worden?
Ik ga naar basisschool de Windroos, groep 8. Ik wil volgend jaar naar de Boerhave of het Stormink. Wat ik later wil worden weet ik nog niet; misschien iets met techniek, net als mijn vader. Laatst hebben we een robot in elkaar gezet. Ik vind het dan leuk om met de programmatuur bezig te zijn.

4. Sinds wanneer ben je lid bij Sallandia?
In 2011 ben ik begonnen in de E3. De eerste helft van het seizoen deden we het heel goed. We zijn daarna hoger gaan spelen en verloren toen heel veel.

5. Waarom/hoe ben je bij Sallandia gekomen?
Ik ben de enige voetballer in mijn gezin en ik kende hier niemand in het begin. Mijn ouders wilden dat ik naar een club dichtbij ging, zodat ik zelf op de fiets naar de voetbal kan als ik wat ouder ben.

6. Wat is je favoriete top-club?
De Graafschap is mijn favoriete club. Eigenlijk is dat omdat mijn vader ook voor de Graafschap is.

7. Wie is op dit moment jouw favoriete speler?
Robben in Oranje was mijn favoriete speler, maar nu het Nederlandse elftal geen interessante wedstrijden meer wint, ben ik daar niet zo mee bezig. Robben is een goede voetballer en scoort veel en mooi.

ronaldo8. Wie is de beste speler ooit?
Dat is Christiano Ronaldo. Ronaldo kan alles; hij scoort makkelijk en vaak van afstand. Ik vind het wel dat hij gek achteruit loopt om een vrije trap te nemen. En die schwalbes van hem vind ik ook maar niets.

9. Op welke positie voetbal jij het liefst? Wat is jouw sterke kant.
Ik speel vaak op het middenveld of in de verdediging. Ik moet daar veel rennen en overal meedoen; voor en achter. Leuk is dat ik net als Affelay kan spelen en ik krijg de kans om doelpunten te maken.
Mijn sterke kant is verdedigen, dat kan ik het best.

10. Wat is je mooiste Sallandia moment/herinnering?
In de E3 mocht ik een keer mee naar voren. Ik kreeg de bal mooi aangespeeld, zag een gaatje en scoorde heel mooi een doelpunt. Dat was geweldig.

Reservebank: Volgende keer is Luke Blankestein aan de beurt. Luke kan hard en ver de bal wegschieten. Ivar wil graag weten hoe hij dat doet.


Comments are closed.