Categorie | Senioren

Beker Sallandia geschrapt vanwege inhalen

Bron: Deventervoetbal.nl

De KNVB maakte gisteren bekend dat Sallandia op herhaling moet bij Davo. De tweede helft van het competitieduel van 22 september moet worden overgespeeld, omdat Davo in beroep is gegaan op grond van artikel 35, lid 2 sub A. In die KNVB regel staat dat een club die zich gedupeerd voelt door een arbitrale fout binnen zes dagen protest mag indienen.

Terug naar de bewuste zondag in september, als Davo moet wisselen. Coach Erik Whittie kiest er voor om, de in alle haast opgetrommelde, Ahmed Izci in te brengen. De coach van de tegenpartij fluistert Erik Whittie iets in. Later bleek waarom er werd gefluisterd; Izci stond op dat moment niet op het formulier. Bij Davo is men zich van geen kwaad bewust. Ahmed Izci is gewoon lid en daarmee speelgerechtigd.

Aan het einde van de wedstrijd staat Izci ook gewoon op het digitale formulier. Dat formulier was, gedurende de warming up, nog niet volledig juist ingevuld vanwege enkele twijfelgevallen. Dat bleek ook wel toen de wedstrijd begon en alsnog twee beoogde basisspelers alsnog niet konden meedoen. De derde twijfelaar moest er vlak voor de rust af en werd vervangen voor de inmiddels gearriveerde Ahmed Izci.

Scheidsrechter Ben Mulder uit Vaassen heeft, getuige de beslissing van de KNVB van gisteren, foutief gehandeld. Hij haalde de aanvoerders in de rust bij elkaar en sprak van een onrechtmatige speler op het veld en liet de thuisclub het duel vervolgen met tien man. ‘Daarmee heeft scheidsrechter Mulder tegen de reglementen gehandeld’ oordeelt Niek Roosendaal van de tuchtafdeling KNVB Oost. ‘De speler in kwestie is het spelen ontzegd, terwijl dat in strijd is met de reglementen’ legt Roosendaal uit.

Ahmed Izci is officieel lid van Davo en de club heeft tijdig bij de scheidsrechter gemeld dat hij onderweg was naar de club. Daarmee wordt Davo in het gelijk gesteld en de mogelijkheid geboden om de tweede helft opnieuw te spelen. Nu wel met elf man tegen de elf van Sallandia.

‘De wereld op zijn kop’, vindt Sallandia coach Johan van Ommen. Zijn captain Rick Wolvenne verklaarde dat de scheidsrechter wel degelijk voorgesteld heeft om de speler te wisselen, samen met de opties van staken en met tien man uitspelen. De aanvoerder van Davo zou toen hebben besloten met tien man door te gaan. Even later verscheen ook op de eigen Davo site een verslag met daarin de opmerking dat Davo noodgedwongen met tien man verder moest vanwege een niet speelgerechtigde speler.

Verwarring alom, maar Sallandia moet nu dus opnieuw komen opdraven. Dit terwijl de club niets te verwijten is. Ook Niek Roosendaal erkent dat het bijzonder vervelend is voor Sallandia. ‘Maar reglementair is het glashelder.’ Extra zuur voor Sallandia is dat het geplande bekerduel, een dag eerder tegen Vevo, nu uit het programma wordt geschrapt.

Het treffen tussen de zaterdagclub en Sallandia stond op 19 oktober. Sallandia had alle voorbereidingen al getroffen zoals vervoer en vrije dagen van diverse selectiespelers. Dat bekerduel moet nu (op een nader te bepalen datum) ergens midweeks worden ingehaald.


Comments are closed.