Categorie | Pupillen

4×4 toernooi

Deventer, 24 juli 2011; de open dag van de Go-ahead Eagles bij de Adelaarshorst. Een kleine delegatie van de E1 en D1 mocht deelnemen aan het Cambio 4×4 toernooi, dat speciaal voor deze dag was georganiseerd. Alle clubs uit de regio mochten deelnemen en geduchte tegenstanders verschenen aan de start zoals Twente-Goor, Helios, Activia, Turkse kracht en Schalkhaar. Op een klein stenen veld werd door de ploegen gestreden om de ere wedstrijd: dè finale in het stadion, op het heilige gras van Deventer.

Het weer zat erg tegen. In plaats van badend in het zweet, werd het spetteren in de regen. Het regende bijna de hele dag, maar onze jongens deden het heel goed. De finale vond plaats op het gras. Dat was dus schoenen omruilen voor echte kicks en wennen aan de soppige ondergrond.

Voor de E1 kwamen uit: Maxim, Dailey, Gijs, Max en Noah. Er was maar één e-poule, waarin de jongens alles makkelijk wonnen, behalve de wedstrijd tegen Schalkhaar, dat met 5-4 te sterk was. De finale was opnieuw tegen dit team, maar nu op het gras en dat maakte het verschil. Tot het eind bleef het spannend, maar het sportieve Schalkhaar moest nu het onderspit delven. Met 6 – 3 won de E1 de eerste plaats.

De D1 met Dion, Boyd, Dave, Andy en Justin wonnen al hun wedstrijden in de voorrondes overtuigend. De finale werd gespeeld tegen het gevreesde team van Activia, waar ze ook in de competitie dure punten hadden laten liggen. De revanche moest nu zijn, maar het werd moeilijk. Sallandia kwam twee keer op voorsprong, maar na 12 minuten was de stand 2-2 en moest de golden goal uitkomst brengen. De jongens hebben er voor gestreden, maar het mocht niet baten. Ze moesten zich tevreden stellen met de tweede plek op dit toernooi.

Ondanks de regen en de kou was het een geslaagde dag en heeft de Sallandia jeugd zich laten zien.

Foto’s Robert Helmink
Tekst Frank Borkent


Comments are closed.